U Vranju škole poštuju propisane mere za sprečavanje širenja koronavirusa

VRANJE

Prosvetni inspektori i inspekcijske službe obišli su, u ponedeljak, obrazovne ustanove na teritoriji grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja.

Cilj je kontrola poštovanja uputstava Ministarstva prosvete, koja se odnose na zdravlje i bezbednost dece i zaštitu od virusa Covid 19.

„Najveći broj škola maksimalno poštuje sve naložene mere i sva data uputstva. U cilju sprečavanja širenja virusa, još jednom apelujem na sve učenike i roditelje, da poštuju mere preporučene od strane Republičkog kriznog štaba i Kriznog štaba grada Vranja, a pre svega, one koje se odnose na obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, često pranje ruku i držanje distance”, rekla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović.

Savetnik gradonačelnika za zdravstvo dr Miroljub Stanković kaže je da je Krizni štab grada Vranja, uvek na vreme donosio preventivne mere u cilju sprečavanja širenja epidemije.

On je dodao da je nakon održanog sastanka sa direktorima osnovnih i srednjih škola i direktorkom Predškolske ustanove „Naše dete“, sprovedena kontrola poštovanja mera u ustanovama obrazovanja i rezultati su veoma pozitivni.

„Prilikom obilaska i kontrole svih osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja i nisu utvrđene nepravilnosti“, izjavio je Boban Antanasijević, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove.

On je podsetio da su inspekcijske službe od početka epidemije bile uključene u kontrolisanje i poštovanje svih važećih mera na teritoriji grada i gradske opštine Vranjska Banja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare