Joakim u poseti Bori

VRANJE

U oktobru Vranje će biti domaćin dva pozorišna festivala. Reč je o , 40. „Borinim pozorišnim danima“ i 56. festivalu „Joakim Vujić“ koje će biti objedinjeni, za sada pod radnim nazivom „Joakim u poseti Bori“.

Predstava „Nečista krv“ je prošla zvaničnu selekciju Branislave Ilić i biće jedna od 10 predstava ovog prestižnog festivala koji će prvi put biti organizovan u Vranju.

Ista predstava naćiće se i u zvaničnoj selekciji festivala „Pozorišno proleće“ u Šapcu 10. oktobra.

Ukupno osam predstava prošlo je selekciju festivala „Joakim Vujić“, a Organizacioni odbor u program uvrstiće još dve predstave.

Na sastanku Zajednice profesionalnih pozorišta u Vranju doneta je odluka da Festival pozorišnih predstava  za decu i mlade „Mali Joakim“ ove godine bude organizovan u Leskovcu.

Vranjsko pozorište najverovatnije će nastupati sa predstavom „Čarobnjak iz Oza“, o čemu će odlučiti selektor Spasoje Ž.Milovanović.

Ova dva festivala, „Joakim Vujić“ i „Borini pozorišni dani“, koji će u Vranju biti održani zajedno od 21. do 31. oktobra, finansijski će podržati grad domaćin, resorno ministarstvo i Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare