U Vranju se dnevno prvom dozom vakciniše od 200 do 300 građana

VRANJE

U Sportskoj hali u Vranju, u sredu, će biti revakcinisano skoro 600 građana iz Vranja i Vranjske Banje.

Drugu dozu vakcine po planu primiće i 20 zaposlenih u preduzeću „Mineks“ u pogonu u Lepenici.

Uporedo sa revakcinacijom radi se vakcinacija prvom dozom bez zakazivanja i prijavljivanja na portal eUprave, saopštili su iz Zdravstvenog centra u Vranju.

Dr Miloš Pavlović, koji je od januara uključen na imunizaciji stanovništva, podseća da je u početku vakcinacija bila organizovana po prioritetima, za zdravstvene radnike i za starije stanovništvo. Nisu vraćani građani koji se nisu prijavili, već svako ko je došao, uz pregled i prema važećim protokolima, dobio je vakcinu.

„Sa masovnom imunizacijom stanovništva za vakcinu su počeli da se prijavljuju i mlađi ljudi. U vreme kada smo krenuli da radimo u Sportskoj hali bilo je dana kada smo imali i do hiljadu ljudi koji su u  toku jednog dana primili svoju prvu dozu vakcine. Ovih dana je takođe povećano intresovanje naših građana za vakcinaciju tako da imamo i do 500 naših građana koji u Sportskoj hali dobijaju drugu dozu vakcine i istovremeno, dnevno se između 200 i 300 građana vakciniše prvom dozom vakcine“, kaže dr Pavlović.

Zaključno sa današnjim danom ukupno je dato 40.666 doza vakcina- Sinofarm, Sputnjik, Fajzer, Astra Zeneka.

Broj vakcinisanih građana Republike Srbije u Vranju prvom dozom vakcine je 21.887, vakcinisanih drugom dozom je 17.840, dok je broj vakcinisanih građana Republike Severne Makedonije prvom dozom 949, saopštavaju iz Zdravstvenog centra u Vranju.

U Sporstkoj hali vakcinalni punktovi su otvoreni, svakog radog dana i vikendom, od 8 do 20 časova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare