U Vranju pronađeno mladunče poskoka

VRANJE

U porodičnoj kući Ramčić, nedaleko od Antituberkuloznog dispanzera u Vranju pronađen je mlad primerak poskoka. Zmija je uočena pored samog zida kuće ove porodice. Brzom intervencijom Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“ iz Vladičinog Hana i Komunalne policije iz Vranja gmizavac je uhvaćen i biće vraćen u prirodno stanište.

„Najpre je smuk ušao u potkrovlje kuće i krenuo sam da ga pronađem.  Kada sam počeo da tražim okolo spazio sam  mladunče poskoka. Mlad primerak poskoka kao i stariji ima isti otrov, samo se razlikuju po količini. Radi se o najvećoj otrovnici u Evropi. Kuća porodice gde je gmizavac pronađen je usred šumarka okružena livadama, tako da nije neobično da se tako nešto desi“, kaže predsednik Udruženja, Vladica Stanković.

U nedelju je i u selu Bunuševac pronađena zmija. Reč je o smuku od 2 metra, koji je uhvaćen u prizemlju kuće porodice Ristić.

 

Iz Udruženja poručuju svima koji uoče gmizavca da ne treba da ga ispuštaju iz vida kako bi kod intervencije nadležnih ekipa, što pre bio pronađen i uhvaćen.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare