U Vranju potpisan Memorandum o zaštiti žena

VRANJE

Predsednica Odbora za ljudska prava u Vranju Suzana Antić Ristić potpisala je Memorandum o zaštiti žena sapredstavnicima šest od sedam lokalnih samouprava sa područja Pčinjskog okruga. Potpisivanju nisu prisustvovali jedino predstavanici opštine Surdulica.

O značaju delovanja SOS telefona, kao i potpisivanja ovog dokumenta govorile su Nataša Ivanović, službenica za socijalnu uključenost u Programu SWISS PRO i Nataša Okilj, savetnica za rodnu ravnopravnost i ljudska prava u Stalnoj konferenciji gradova i opština

One su istakle značaj rada SOS telefona u Vranju i naglasile da će i ubuduće podržati projekte koji su opravdali postojanje i dokazali svoju održivost.

U ime grada Vranja ovaj dokument potpisao je zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

,,Ponosan sam što je Vranje prvi grad u Srbiji u kojem je upriličeno potpisivanje ovog značajnog dokumenta, koji će biti  još jedna veoma važna karika u zaštiti žena i dece od porodičnog nasilja. Smatram da je dobro što postoji SOS telefon u Vranju koji radi posvećeno i odgovorno. Kao jedini na području Pčinjskog okruga  do sada je na godišnjem nivou imao preko hiljadu poziva. Dostupan je ženama, koje su žrtve  nasilja već 17 godina, 24 časa svih sedam dana u nedelji i  doprinosi smanjenju nasilja. Verujem da će potpisivanjem ovog međuopštinskog Memoranduma o zaštiti žena od nasilja biti još više unapređeni razvoj i održivost specijalizovanih programa za žrtve nasilja u lokalnim zajednicama“, istakao je zamenik Antić.

On je dodao  da će grad Vranje nastaviti da  pruža maksimalnu podršku u suzbijanju porodičnog nasilja i zaštiti žrtava.

Suzana Antić Ristić iz Odbora za ljudska prava u Vranju je rekla da je ovo prvi međuopštinski Memorandum u Srbiji koji u fokusu ima zaštitu žena od nasilja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare