U Vranju podeljene omladinske kartice 

VRANJE

Privilegiju da dobiju omladinsku karticu imalo je 412 mladih Vranjanaca, kojin će uz velike popuste moći da koriste pojedine usluge od kupovine knjiga, karata za pozorišne predstve do smeštaja u planinarskom domu na Besnoj Kobili.  

Cilj izdavanja omladinskih kartica je motivisanje mladih ljudi da se što više uključe u kulturna, sportska i sva ostala dešavanja, kao i slobodne aktivnosti u gradu i na taj način doprinesu kvalitetnom razvoju društvene sredine i okoline.  

 „Posebno mi je drago što je reč pretežno o ustanovama kulture i objektima za sport i rekreaciju, jer pored formalnog obrazovanja koje predstavlja temelj vašeg profesionalnog života, mladim ljudima je neophodno da sebe izgrađuju upravo kroz kulturne sadržaje i razvijanje svesti o neophodnosti bavljenja sportom. Sve to su osnove za izgrađivanje perspektivne budućnosti, kako bi stečeno znanje i veštine potom mogli da primenite u svom gradu. Lokalna samouprava je poslednjih godina usvojila brojne mere koje se odnose na poboljšanje položaja dece i mladih. Verujem da ćete sve to iskoristiti na najbolji mogući način, ali i da ćete se javiti sa novim idejama za unapređenje položaja mladih u našem gradu“, istakla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović, obraćajući se mladima. 

Inicijativu, koju je podržao Grad Vranje, je sredinom juna pokrenula Kancelarija za mlade, nakon čega je usledio poziv ustanovama, preduzećima i firmama koje su zainteresovane za takvu vrstu saradnje. Odazvalo se desetak njih. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare