Koalicija „Niš, moj grad“: Nova ograda na Bulevaru Nemanjića asocira na Berlinski zid i ograničava slobodu! 

NIŠ

„Ne znamo ko se setio da postavi ogradu od dva metra na Bulevaru Nemanjića. Da li je to neko hteo Niš da podeli na istočni i zapadni onim nesrećnim Berlinskim zidom koji je pametan narod davne neke godine porušio. Ne znamo da li građani Niša i stanovnici gradske opštine Medijana  zaslužuju ovo ili ih neko privikava na neke nove „ograde“. Kritična tačka su pružni prelazi, tamo ljudi ginu i njih treba obezbediti, a ne ova kilometarska ograda koja je interes nekoga ko se ugradio, a to treba da utvrde istražni organi i provere čija je ovo sumanuta ideja“, kažu iz koalicije „Niš, moj grad“ .  

Dragoslav Ćiković, odbornik koalicije ” Niš moj grad postavlja pitanje da li će čitav Niš sa svojim bulevarima, koje je prethodna vlast do 2012. godine izgradila, imati ovakve ograde svuda zbog interesa pojedinaca a suprotno interesima građana. 

Njegov kolega Miodrag Stanković, odbornik koalicije „Niš, moj grad“ pita čiji je ovo interes i čime se rukovodila ova vlast kada je došla na ideju da postavi jednu ovakvu ogradu visoku skoro dva metra na Bulevaru Nemanjića.

„Čemu ona služi? Da li je sprovedena javna nabavka, koliko to košta? Da li su se uopšte rukovodili time da ova ograda predstavlja ruglo u našem gradu? Ukoliko im je cilj bio bezbednost naših sugrađana i učesnika u saobraćaju, da li je mogla neka niža ograda. Šta želi vlast ovim da postigne? Ili nam možda ovako poručuju da imamo zarobljene institucije, medije jer ova ograda asocira na to“, kaže Stanković.

Svetlana Radovanović iz koalicije „Niš, moj grad“ koja stanuje na teritoriji gradske opštine Medijana kaže da je samo trebalo rekonstruisati ogradu koju je niška vlast postavila pre četiri godine.

„Zbog bezbednosti Nišlija jeste potrebna ograda, prirodna ili cvetna, ali ovakva ograda ove dužine naružila je naš kraj“, zaključuje ona.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare