U Vranju počela manifestacija „Maj mesec muzike“

VRANJE

Po tradiciji Vranje je u maju u znaku klasične muzike. Tako je u ponedeljak veče, u organizaciji Muzičke škole „Stefan Mokranjac“, koncertom Novosadskog kamernog ansambla u Pozorištu „Bora Stanković“ počela manifestacija „Maj mesec muzike“.

Ovogodišnje majske muzičke svečanosti otvorio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

„Ovo je manifestacija koja je, zahvaljujući ne samo dužini trajanja već i kvalitetu programa, prepoznata kao veoma značajna kako na kulturnoj mapi Srbije, tako i regiona. Svih ovih godina u maju, ljubitelji klasične muzike u Vranju imaju priliku da uživaju u delima velikih kompozitora, koje na različitim instrumentima izvode najpriznatija naša i svetska imena klasike“, rekao je na otvaranju prvi čovek grada.

U ime organizatora manifestacije prisutne je pozdravila direktorka Muzičke škole Tanja Bliznakovski Jovanović. U okviru manifestacije predviđeno je 11 koncerata, računajući i obeležavanje Dana škole, 31. maja.

Ona je podsetila da je ovo 21. po redu manifestacija koju organizuje Muzička škola „Stevan Mokranjac“ uz podršku Grada i Ministarstva kulture i informisanja.

Osim koncerta koji je na otvaranju priređen u sali pozorišta, svi ostali biće održani u Koncertnoj sali Muzičke škole, sa početkom u 19 sati, uz poštovanje svih protivepidemijskih mera.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare