U Vranju planirana izgradnja Centra izvrsnosti

VRANJE

Na mestu gde se sada nalazi poznato izletište „Ćoška“ u Vranju biće izgrađen Obrazovni centar izvrsnosti.

Reč je o veoma značajnom objektu gde će se dodatno usavršavati talentovana i obrazovana deca, školarci, studenti, kao i zaposleni u obrazovnim ustanovama iz oblasti fizike, hemije, matematike i astronomije.

Izletište “Ćoška”, na kojem je planirana izgradnja Centra

 „Na više od 8.000 kvadratnih metara prostiraće se učionice sa kabinetima, laboratorije, ali i spa centar, restoran, kafić i smeštajni kapaciteti sa blizu 150 ležajeva. Ovaj centar je zamišljen kao samoodrživ projekat, tako da će dodatni sadržaji imati, pre svega, komercijalnu komponentu da bi se kao takav finansirao i bio održiv. Centar izvrsnosti je državni projekat za koji Grad Vranje obezbeđuje idejno rešenje i urbanistički projekat, dok je investitor Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja“, kaže gradonačelnik Slobodan Milenković.

On je dodao da se u ovoj godini planira završetak projektno-tehničke dokumentacije, dok je početak izgradnje predviđen za proleće 2022. godine.

Vranje će biti treći grad u Srbiji koji će dobiti Centar izvrsnosti.

Prati
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Moca
Moca
3 meseca pre

Strašno gde sada treba da se operu pare, a sam od onih koji bi sigurno voleo da se to sredi da bude mesto kao nekad mesto gde bi izašli svi Vranjanci i svojim unucima pričali kako je nekad bilo, ma samo nastavite da rušite Vranje još malo od silnih zgrada ništa neće ostati od našeg rodnog grada, po čemu da se zna da je ovo Vranje još samo muzej srušite i tu neka bude neka zgrada, muka mi je i da pišem više