U Vranju otvorene Sportske igre mladih

VRANJE

Manifestacija pod nazivom „Sportske igre mladih“, koja se u Vranju održava od 2015. godine,  okupila je oko 1.000 dece koji će se nadmetati u 12 sportskih disciplina.

 

Najmlađa višestruka pobednica šahovskih turnira, Sofija Stojanović paljenjem plamena igara svečano je označila početak manifestacije, koja se održava na terenima Medicinske i Hemijsko- tehnološke škole.

Učesnicima puno sreće u takmičenju poželeo je član Gradskog veća zadužen za sport, Nenad Đorđević koji je rekao da je lep osećaj pobediti, ali još lepše je družiti se i stvarati prijateljstva.

 

„Vranje je već dva puta bio prvak države u Sportskim igrama mladih i najbolji u Srbiji od 30 gradova. Očekujemo dobre rezultate i ove godine“, kaže Miroslav Spasić, predsednik Saveza za školski sport Vranje.

 

Sportske igre mladih su projekat međuregionalnog karaktera, na kojem učestvuju učenici iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

„Iz Srbije je za protekle tri godine, učestvovalo oko 100.000. mališana. Ovo je najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, priznata od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta“, kaže Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih.

 

Brojne ekipe i pojedinci nadmetaće se u fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, stonom tenisu, šahu i drugim sportovima. Pobednici igara u Vranju nastavljaju takmičenje na državnom prvenstvu u Beogradu, a najbolji odlaze na Međunarodno finale u Splitu.

 

Pokrovitelj manifestacije je Vlada Republike Srbije, a podršku su pružili Grad Vranje i mnogobrojni sponzori.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare