U Vranju otvarena izložba „Ivan Bekjarev, 50 godina glume“

VRANJE

 

U Vranju su počeli 37. „Borini pozorišni dani“ otvaranjem izložbe „Ivan Bekjarev, 50 godina glume“, koja je deo pratećeg programa ove tradicionalne kulturne manifestacije.

U Galeriji Narodnog muzeja izložene su fotografije, slike, pozorišni programi, plakati, nagrade, priznanja i diplome, koje je glumac tokom svoje duge karijere dobio.

O bogatoj i izuzetno uspešnoj karijeri ovog vrsnog umetnika tokom proteklih pola veka, govorio je glumac vranjskog pozorišta, Marko Petričević.
Posetiocima se obratio i Bekjarev, koji je izrazio veliko zadovoljstvo zbog boravka u Vranju, jednim od retkih gradova, kako je rekao, koji pleni ambijentom i atmosferom.

,,Ova izložba koja je otvorena meni u čast u okviru manifestacije „Borini pozorišni dani“  je veliko priznanje. Lepota i draž glumačkog poziva je da stalno budete neko drugi, da stalno istražujete i upotrebljavate maštu. Volim Vranje i zbog toga što ovde svoj talenat pokazuje i moj bivši student Bojan Jovanović, ne samo kao glumac, već i kao reditelj vrhunske predstave „Vođa“. Iako  sam mu bio profesor četiri godine, nisam znao da poseduje takav fascinantan rediteljski talenat“, rekao je Bekjarev.

On se prisetio i kako je svojevremeno učestvovao na „Borinim pozorišnim danima“ i dobio nagradu publike.

Otvarajući izložbu gradonačelnik, dr Slobodan Milenković je rekao da će u okviru 37. Borinih pozorišnih dana, Vranje biti mesto susreta vrsnih pozorišnih umetnika.

,,Velika je čast što u delu bogatog programa ovog festivala možemo da poželimo doborodošlicu velikom glumcu, Ivanu Bekjarevu. Njegova izložba ,,50 godina glume“ je veliki podstrek za sve umetnike, koji su odabrali svet glume, kao i za ostale koji će se tek odlučiti za ovaj poziv. Hvala mu što je najznačajnije trenutke svog višedecenijskog rada, kao i pola veka uspešne glumačke karijere, u kojoj je odigrao više od 120 pozorišnih uloga, odlučio da podeli sa nama“, istakao je gradonačelnik.

Uoči otvaranja izložbe, gradonačelnik Vranja je u gradskoj kući, za gosta iz Beograda priređio prijem, kojem su prisustvovali Zorica Jović, gradska većnica i Nenad Jović, direktor Pozorišta ,,Bora Stanković“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare