U Vranju organizovana akcija NURDOR-a

VRANJE

Pod sloganom „Mnogo je važno da zagrliš snažno“ i ove godine je u Vranju obeležen 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka.

Zainteresovani građani bili su u prilici da kupe balone, različite magnete i druge promotivne artikle koji su bili izloženi na štandu u centru grada. Na taj način su se priključili akciji prikupljanja novčanih sredstva koja su neophodna za izgradnju nove Roditeljske kuće, koja bi trebalo trajno da reši problem smeštaja dece iz unutrašnjosti koja zbog lečenja moraju duže da borave u Beogradu sa svojim porodicama.

„Dugotrajno onkološko lečenje van mesta prebivališta i pronalazak smeštaja u blizini klinike predstavljaju ogroman problem porodicama obolelih mališana. Cilj otvaranja Roditeljskih kuća je da se roditeljima i deci, u što većoj meri, olakša dugotrajno, teško, iscrpljujuće i neizvesno lečenje. U Beogradu, Nišu i Novom Sadu, u pet Roditeljskih kuća, NURDOR svakodnevno, potpuno besplatno, pruža gostoprimstvo i psihosocijalnu podršku za, čak, 25 porodica iz čitave Srbije čiji mališani hemio i radio terapije primaju ambulantno u Dnevnim bolnicama hematoonkoloških odeljenja. Smeštaj u Roditeljskim kućama, predstavlja važan vid, ne samo materijalne, već i psiho-socijalne podrške i omogućava roditeljima da se, uz redovne posete volontera, psihologa i socijalnog radnika, opuštenije i u većoj meri posvete svojoj deci. Boravak u Rodteljskim kućama, u toplom okruženju sličnom domu, ima izuzetno povoljan uticaj i na mališane, na sam proces njihovog lečenja“, kažu predstavnici NURDOR-a.

Podršku današnjem okupljanju pružili su brojni građani Vranja kao i gradonačelnik  Slobodan Milenković sa saradnicima Sašom Pešićem i članicom Gradskog veća Zoricom Jović.

Svetski dan dece obolele od raka, od 12 do 14 sati, obeležen je u više od 30 gradova u Srbiji. U Vranju se obeležava pet godina.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare