U Vranju održan prvi maraton i polumaraton

VRANJE

Pobednik prvog maratona, koji je u nedelju održan u Vranju, je Nenad Živković iz Kruševca.

Ovaj reprezentativac Srbije i član Atletsko-rekreativnog kluba „Maratonac“, pretrčao je stazu od 42 kilometra i 195 metara za 2 sata i 54 minuta.

Aleksandar Adžić iz Beograda je pobednik polumaratonske trke u dužini od 21,1 kilometar.

Gradonačelnik, dr Slobodan Milenković i olimpijski reprezentativac, Anđelko Rističević uručili su pehare pobednicima.

Na maratonu su nastupili i roleraši Ski kluba „Besna kobila“,  koji su odvozili jedan maratonski krug u dužini od sedam kilometara.
Za sve rekreativce istovremeno je organizovana i trka zadovoljstva u dužini od tri kilometra, kao trka sa kućnim ljubimcima na 400 metara.

,,U trci je bilo 360 učesnika, od toga je 40 maratonaca, 320 polumaratonaca. Preko 90 takmičara je došlo iz Makedonije. Bio je po jedan takmičar iz Slovenije, Holandije i Velike Britanije, ostali su iz Srbije. Zajedno sa rolerašima bilo je 500 učesnika“, kaže gradski većnik i član AK „Vranjski maratonci“, Ivan Stanković.

Učesnicima se obratio i olimpijski reprezentativac Anđelko Rističević, koji je bio iznenađen velikim brojem učesnika na prvom maratonu i polumaratonu u Vranju.

Ovaj sportski događaj je imao humanitarni karakter. Prikupljen novac od takmičara i sponzora sa manifestacijenamenjen je za lečenje dvoje Vranjanaca, Marka Zlatanovića i Miljane Ristić Stanković.

Organizatori maratona i polumaratona su Turistička organizacija Vranja i Atletski klub „Vranjski maratonci“. Pokrovitelj je grad Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare