U bioskopu “Kupina” umetnički filmovi

NIŠ

 

U bioskopu Kupina  do 6. Juna Nišlije mogu da pogledaju neke od najboljih ostvarenja umetničkog filma

Večeras je na programu film  “O konjima i ljudima” Islanda Bizarana. Urnebesan i čudesan debitantski film “ O konjima i ljudima” je jedinstvena oda vezi izmedju ljudi i konja na Islandu. Islandski zakon sprečava uvoz stranih konja, tako da kompleksnost ovog odnosa sa posebnom sortom islandskog konja se gradi vekovima, pružajuci bogat materijal za priču Benedikta Erlingsona.

Sutra, 5. juna je na programu špansko – argetinski film “Medianeras – Zidovi koji nas dele”. Martin je fobičan i u toku je oporavka. Malo po malo uspeva da izađe iz izolacije svog jednosobnog stana i svog virtuelnog sveta. On je web dizajner. Marijana je upravo raskinula dugu vezu. U glavi joj je haos, kao i u stanu koji joj je trenutno utočište.

Šestog juna može se pogledati film “Muškarci na gotovs”.  Osmorica zbunjenih i smetenih četrdesetogodišnjaka svakodnevno upada u situacije koje su odraz njihovog glavnog problema: krize muškog identiteta. Njihova nesposobnost da izraze ono što osećaju dovodi ih do komičnih i patetičnih situacija pred kojima žene ostaju bez teksta.

Ulaznice za svaku projekciju su 100 dinara a projekcije su od 19 sati.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare