U Vranju održan Oficirski bal

VRANJE

U Domu vojske u Vranju, u petak veče, održan je Oficirski bal, koji tradicionalno organizuju pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske.

Tradiciju održavanja balova obnovio je komandant Kopnene vojske Srbije, general-potpukovnik Milosav Simović, u znak sećanja na svetlu tradiciju vranjskog Prvog pešadijskog puka knjaza Miloša Velikog i njihove oficirske balove koji su bili organizovani od 1932. godine do početka Drugog svetskog rata.

„Evo nas ponovo na okupu u Domu vojske povodom 31. januara – Dana brigade i 15. februara – Dana državnosti da nastavimo tradiciju oficirskih balova na kojima se sluša stara srpska muzika i da uživamo u druženju, igri, plesu i pesmi. Čast mi je i zadovoljstvo da četvrtu godinu za redom otvaram Oficirski bal u Vranju na kome će se pripadnici Četvrte brigade družiti sa najviđenijim ljudima iz svih struktura društva. Iako večeras nije sa nama želim da pozdravim komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, na čiju ideju je ovde u Vranju obnovljena tradicija oficirskih balova koju je uspešno nastavio brigadni general Zoran Lubura“, istakao je komandant Četvrte brigade Kopnene vojske brigadni general Slobodan Stopa.

Predvođeni plesnom grupom „Tamo daleko“, oficiri i podoficiri Četvrte brigade Kopnene vojske i njihove pratilje plesali su i igrali uz „Kraljevo kolo“, „Oficirsko kolo“, „Tamo daleko“, ali i uz  narodne pesme iz Vranjskog kraja, „Šano dušo“, „Iz Banju ide“, „Puče puška“. Naravno nisu izostali ni valceri.

Prigodan repertoar je izveo umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, pod dirigentskom palicoma majora Igora Mitrovića.

U programu su učestvovali kamerni sastav i hor Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Vranja, pod upravom Aleksandre Savić.

Nastupili su i vokalni solisti Milica Kostić, Banimir Stošić Kace, poručnik Goran Stojanović i vodnik Nenad Smiljković.

Na Oficirskom balu u Vranju prisustvovali su načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Željko Tramošljika, brigadni general u penziji Zoran Lubura, predsednik Pčinjskog okruga Srećko Pejković, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, zamenik gradonačelnika Nenad Antić i gradska većnica Zorica Jović.

O ovom događaju, koji se u Vranju već trinaest godina organizuje, dugo se priča jer je nesvakidašnji i vraća u predratno vreme kada se redovno održavao.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare