U Vranju obeležen  Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

VRANJE

U Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Vule Antić“ u Vranju, glumci i članovi Udruženja „Mizanscen“ odigrali su predstavu „Zlatokosa i tri medveda“. Povod je 3. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

„Igrati za ovu decu pričinjava zadovoljstvo i srce je puno kada njima možete da priredite lep ugođaj i uživanje. Ova deca zaslužuju potpuno isto detinjstvo i odrastanje kao i svi njihovi vršnjaci. Mi kao glumci možemo na ovaj način da im se odužimo, i apelujem na sve ljude dobre volje da se uključe na bilo koji drugi način kako bi im ulepšali detinjstvo“, kaže glumac i član ovog udruženja Marko Petričević.

U susret ovom danu u saradnji sa udruženjem „Govori glasno“  Pedagoški fakultet u Vranju organizovao je radionicu za decu sa autizmom.

Ovaj fakultet je decu primio u Montesori kabinetu.

Dekanka fakulteta prof. dr Dragana Stanojević kaže da su ovu ideju jedne njihove studentkinje prihvatili sa zadovoljstvom.

„Hoćemo da našim studentima pružimo priliku, da radeći u ovim radionicama sa decom sa autizmom, saznaju nešto više o autizmu i da neposredno svoja znanja praktično primene, jer se tako najbolje uči“, kaže Stanojević.

„Dosta dugo sam u Udruženju. Videla sam značajan napredak u radu koristeći Montesori materijale, a pošto ovde imamo taj materijal, da izađemo deci u susret“, kaže  Nikolina Mančić, studentkinja i volonterka u Udruženju.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se svake godine 3. decembra sa ciljem da se promoviše puno i ravnopravno učešće osoba sa invaliditetom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare