U Vranju obeležen Dan vojske

VRANJE

U kasarni ,,Prvi pešadijski puk Knjaza Miloša Velikog“ u Vranju, održana je prigodna svečanost povodom 23. aprila Dana vojske Srbije.

Pukovnik Slobodan Stopa, komandant 4. brigade Kopnene vojske govorio je o brojnim aktivnostima, koje je ova brigada sprovela između dva praznika. Poseban akcenat je stavio na značaj vojno-taktičke vežbe ,,Sadejstvo 2018.”, koja je održana u prisustvu najvišeg državnog i vojnog vrha.

,,Za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske ne postoji uzvišenija misija od pružanja pomoći građanima i jačanja međusobnog poverenja vojske i naroda“. Postignuti rezultati su dokaz visoke profesionalnosti i osposobljenosti pripadnika 4. brigade“, rekao je pukovnik Stopa.

Vojnoj svečanosti prisustvovao  je gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković.

On je rekao da je 4. brigada sa svim svojim jedinicima ponos ne samo grada, već i susednih opština Pčinjskog upravnog okruga, čiji pripadnici danonoćno brinu o bezbednosti i stabilnosti.

,,Uvek ste sa narodom i uz narod, koji kao i lokalna zajednica ima ogromno poverenje u vas. Vi ste naš oslonac, neko na koga možemo računati uvek. Mnogo puta pružali ste nam podršku u situacijama, kada su usled vremenskih i elementarnih nepogoda, ljudski životi i imovina bili ugroženi“, istakao je gardonačelnik.

Na svečanosti su pročitani ukazi o unapređenju i stimulativnim merama pojedinim pripadnicima 4. brigade.

Ovom događaju prisustvovali su i predsednik  Skupštine grada dr Dejan Tričković i zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare