U Vranju neviđen vandalizam

VRANJE

Na nekoliko lokacija u Vranju nepoznati počinioci uništavali su imovinu u vlasništvu lokane samouprave. Na izletištu “Ćoška”, sarušena su tri letnjikovca, uništene klupe na javnim mestima, šteta je pričinjena i obaranjem saobraćajnih znakova, lomljavom ogledala i stakala na pojedinim javnim objektima.

Načelnik Komunalne policije u Vranju Ivica Tašković za JUGpress kaže da je vandalizam zabeležen na sedam lokacija i da ne pamti ovako uništavanje po gradu.

“Srušena su tri letnjikovca u izletištu “Ćoška”, klupe na raskrsnici ulica Filipa Filipovića i 22. decembra, više saobraćajnih znakova, ogledala i ukrasna stakla na kandelabrima kod Duvanske industrije. Šteta je pričinjena i u Ulici Ive Andrića, kao i u Kosovskoj i Proleterskih brigada. Na putnom pravcu Vranje – Vrtogoš kod skretanja za selo Katun demolirano je, izvrnuto i bačeno u njivu autobusko stajalište”, kaže Tašković.

On dodaje da je vandalizam u kome je urušavana imovina otkriven redovnim patrolama, a ne po prijavama građana,.

“Dan ranije sve je bilo normalno. Sve se izdešavalo u noći između subote i nedelje. Ko će znati šta je uzrok. Na jednoj lokaciji uspeli smo da saznamo ko su počinioci. U saradnji sa policijom, radimo na njihovoj identifikaciji i protiv njih će biti podnete krivične prijave, dok se za ostalima traga”, navodi Tašković.

Građani koji stanuju u blizini izletišta “Ćoška” zgranuti su prizorom koji su zatekli.

“Ovo izletište je bilo za primer, a pogledajte kako sada izgleda, sramota”, kažu stanovnici ovog dela grada.

Načelnik Tašković ističe da se ovakvo ponašanje sigurno neće tolerisati.

“Apelujemo na građane da je državna imovina, imovina svih nas i da nam se jave ukoliko imaju bilo kakva saznanja o ovom vandalizmu. Moramo da promenimo neke ružne navike. Spremamo dokumentaciju sa svih lokacija na kojima je bilo urušavanja koju ćemo dostaviti Gradskom pavobraniocu, načelniku Gradske uprave i načelniku Policijske uprave Vranje”, ističe on.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o