U Vranju nema nezaposlenih lakara

VRANJE

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Vranju nema nijednog lekara, rekao je gradonačelnik ovog grada Slobodan Milenković u razgovoru sa rukovodstvom vranjske bolnice.

On je dodao je iz  budžeta grada od 2018. godine, od kada se realizuje projekat projektnog finansiranja lekara i medicinskog oosblja koje je radno angažovano ali njihove plate nisu ugovorene preko Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja (RFZO) , izdvojeno vipe od 60 miliona dinara da da je  miliona dinara izdvojeno za nastavak projekta.

Po Milenkovićevim rečima u  2016. godini bilo je na evidenciji nezaposlenih više od 50 lekara i mnogo više medicinskih sestara i tehničara.

Objasnio je da je rukovodstvo grada, u saradnje sa Državnom revizorskom institucijom i Ministarstvom finanisija, pronašlo pravni osnov za rešavanje problema nezaposlenih lekara i medicinskog osoblja . Rekao je i da je grad Vranje među prvim lokalnim samoupravama, koja je pomogla zdravstvenim radnicima na ovaj način.

Milenković je obećao i lobiranje kod Ministarstva zdravlja za proširenje kadrovskog plana u Zdravstvenom centru da bi se trajno rešio problem zapošljavanje ovih lekara i medicinskog oosblja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare