U Vranju nelegalne objekte rušiće beogradska firma: Da li će srušiti i zazidan prozor redakcije OK radija?

VRANJE

Grad Vranje, čiji inspektori donose rešenja o rušenju nelegalnih objekata, već mesecima bezuspešno raspisuje tender na kojem bi neka privatna firma zaradila tako što bi dobila posao rušenja spornih objekata. Na kraju je potpisan ugovor sa beogradskom firmom. Za skoro 10 miliona dinara, ova građevinska firma ubuduće će rušiti nelegalne objekte, u okviru kog bi konačno mogao biti porušen i sporni objekat koji se vezuje za Dejana Nikolića zvanog Kantar.

Slučaj objekta koji se vezuje za Dejana Nikolića Kantara postao je poznat celoj Srbiji nakon što je Kantar ušao u sukob sa vlasnicima OK radija. Zaposleni u radiju prijavili su nelegalne radove proširenje kladionice. Ispostavilo se da se ta kladionica dovodi u vezu sa Kantarom, pa je njegov odgovor bio da redakciji radija – zazida  prozor.

Nadležni su reagovali i doneli rešenje o rušenju nelegalnog objekta, ali to rešenje niko nije smeo da sprovede. Firma Polet, sa kojom su tada imali potpisan ugovor o uklanjanju nelegalnih objekata, nije se pojavila na zakazanom rušenju. Nakon toga, ugovor sa ovom firmom je raskinut, ali se nijedna firma na više raspisanih javnih poziva za rušenje bespravno izgrađenih objekata nije javljala.

Zazidavanje prozora bio je samo vrhunac svega što su zaposleni i vlasnica OK radija trpeli i to samo zato što su odlučili da se suprotstave lokalnom moćniku. 

Zbog nasilničkog ponašanja, kada je usred izdržavanja kućnog zatvora Dejan Nikolić ušetao u kafić koji posluje u okviru ovog radija i prisutnima uputio niz pretnji, osuđen je pravosnažno na 13 meseci zatvora. Presuda je potvrđena početkom februara.

Izvor: Insajder

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare