U Vranju nastavljena imunizacija građana Severne Makedonije

VRANJE

U Vranju nastavljena imunizacija građana Severne Makedonije, u više akcija vakcinisano preko 1.000 građana iz ove zemlje

U Sportskoj hali u Vranju, u petak, je prvom dozom ruske vakcine Sputnjik V vakcinisano oko 250 Makedonaca.

Do sada je u više organizovanih akcija vakcinu u Vranju primilo preko hiljadu građana ove susedne države.

Građani Severne Makedonije posebno su oduševljeni prijemom zdravstvenih radnika koji rade na vakcinaciji. Zahvalni su jer je strah prisutan kod svih ljudi. Svesni su koliko je ovaj virus opasan, kao i posledica bolesti izazvanih koronom.

“Priliku za vakcinaciju ne smemo da propustimo, jer pomažemo sebi, svojim porodicama i na kraju, vakcinacija nam vraća osećaj slobode, a svi znamo kako nam je bilo čitave prošle godine”, rekla je Gordana Jović Stojkovska, predsednica Nacionalnog saveta Srba u Makedoniji.

Predsednica Srpskog kulturnog centra u Makedoniji Vasilka Kitanović, zahvalna je državi Srbiji i njenom predsedniku, zdravstvenim radnicima u Vranju, kao i svojoj zemlji, jer im je, kako kaže, pružila šansu da se vakcinišu i da ne žive u  strahu od mogućeg zaražavanja.

“Ovo je veliki korak za sve Srbe u Makedoniji koji nemaju srpska dokumenta, jer u Makedoniji nema vakcina i ne znamo kada bi bio naš red za vakcinaciju. Srpski kulturni centar tokom cele godine organizuje aktivnosti kojima predstavljamo našu Srbiju i naše kulturno blago koje posedujemo kao narod, širom Makedonije. Sa vakcinacijom moći ćemo bez straha da nastavimo i svoje živote i svoju misiju razmene i širenja prijateljstva između Srpskog i naroda Severne Makedonije”, rekla je Kitanović.

Istog dana organizovana je i revakcinacija za 27 korisnika Narodne kuhinje u Vranju.

U zdravstvenoj ambulanti u selu Barelić je revakcinisano 47 osoba, a njih petnaestak je primilo prvu dozu vakcine.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare