Petnaest godina Regionalne informativne agencije JUGpress

LESKOVAC

Regionalna informativna agencija JUGpress danas obeležava petnaest godina postojanja I rada.

U ovih petnaest godina preživeli smo, I bukvalno, mnogo toga. Razlićite vrste pritisaka I pretnji, otvorenih ili prikrivenih, pokušaje vlasti da nas ugase, više puta je sajt hakovan, finansijsko iscrpljivanej koje traje I dalje, pokušaje diskreditacije I etiketiranja ali I crtanja mete kroz različite spinove I izmišljene priče .

Najnoviji pokušaj zatrašivanja I gašenja su dve tužbe beogradske kompanije MiIenijum tim samo zato što smo radili svoj posao I izveštavali sa press konferencije jedne opozicione stranke kao I odštetni zahtev od 200.000 evra.


JUGpress je prva agencija osnovana van Beograda sa namerom da se bavi regionalnim temama.

JUGpress  (www.jugpress.com), čije je sedište u Leskovcu,  prati dešavanja na jugu Srbije (sa posebnim akcentom na Bujanovac, Preševo i Medvedju), na Kosovu i Metohiji, severozapadnoj Makedoniji, ali i u širem regonu.

JUGpress ima jasnu uredjivačku politiku koja se zasniva na poštovanju svih profesionalnih I etičkih standard,  tačnim, proverenim  I pouzdanim informacijama I netabloidnom novinarstvu I radu isključivo u interesu javnosti .

JUGpress objavljuje tekstove na srpskom, albanskom  romskom I bugarskom jeziku .

Agencija JUGpress je prva počela da objavljuje na svom sajtu I tv snimke kada to još uvek nisu radili ni veliki centralni mediji a prva je od medija u Srbiji uvela I servis na albanskom jeziku.

Član je Lokal presa I Asocijacije onlajn medija I prihvata nadležnosti Saveta za štampu.

Petnaestu godišnjicu JUGpress dočekuje sa multimedijalnim konceptom agencijske produkcije, koja pored klasičnih informativnih servisa vesti, pisanog, tonskog, foto i televizijskog, obuhvata i Internet televiziju  web TV JUGpress

Osnivač JUGpressa je NVO Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije .

JUGpress

PESËMBËDHJETË VJET TË AGJENSISË RAJONALE TË INFORMACIONIT JUGpress

LESKOC

Agjensia rajonale e informacionit JUGpress sot shënon pesëmbëdhjetë vjetorin e themelimit dhe të ekzistencës.

Na ia dolëm të mbijetojmë në këto pesëmbëdhjetë vjet, duke kaluar nëpër sfida të shumta. Lloje të ndryshme presioni dhe kërcënimesh, të hapura ose të fshehta, përpjekje nga autoritetet për të na mbyllur, disa herë të hakuar,  duke na molisur financiarisht deri edhe në ditët tona, përpjekje për të na diskredituar dhe etiketuar por edhe për të na vënë në shënjestër përmes spinëve të ndryshëm dhe storijeve të trilluara.

Përpjekja e fundit për të na frikësuar dhe shuar janë dy procese gjyqësore nga kompania e Beogradit Millennium team, duke kërkuar nga ne dëmshpërblim në shumë prej 200.000,00 euro, vetëm sepse ne bëmë punën tonë dhe raportuam nga konferenca për shtyp e një partie të opozitës.

JUGpress është agjencia e parë e themeluar jashtë Beogradit me qëllim që të merret me çështje rajonale.

JUGpress (www.jugpress.com), selia e të cilës është në Leskoc, ndjek ngjarjet në jug të Serbisë (me një theks të veçantë në Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë), në Kosovë, Maqedoninë veriperëndimore, por edhe në rajonin e gjerë .

JUGpress ka një politikë të qartë editoriale të bazuar në respektimin e të gjitha standardeve profesionale dhe etike, duke plasuar informacione të sakta, të verifikuara dhe të besueshme, duke shmangur gazetarinë bulevardeske dhe duke i shërbyer ekskluzivisht interesit publik.

JUGpress boton tekste në gjuhën serbe, shqipe, rome dhe bullgare.

Agjensia JUGpress ishte e para që publikoi në faqen e saj të internetit TV inçizimet kur këtë nuk e bënin as mediat e mëdha qendrore dhe ishte e para nga mediat në Serbi që publikonte lajme edhe në gjuhën shqipe.

JUGpress është Lokal press-it dhe Shoqatës së mediave online dhe pranon kompetencat e Këshillit të mediave.

JUGpress feston përvjetorin e pesëmbëdhjetë të saj me një koncept multimedial të prodhimit të agjencisë, i cili, përveç shërbimeve klasike të informacionit përmes lajmeve me shkrim, audio, foto dhe TV, gjithashtu përfshin televizionin web, TV JUGpress.

Themeluesi i JUGpress-it është OJQ Qendra për demokraci dhe zhvillim të jugut të Serbisë.

JUGpress 

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare