U Vranju lekarsku slavu obeležili radno, nema lekarskog bala

VRANJE

Lekari Zdravstvenog centra Vranje ove godine obeležiće Svetog Kozmu i Damjana, lekarsku slavu radno, bez održavanja tradicionalnog lekarskog bala, saopšteno je iz te ustanove.

Domaćin lekarske slave ove godine je Služba pedijatrije, Opšte bolnice Vranje, Zdravstvenog centra Vranje koja će ove godine uz prisustvovanje Liturgiji i rezanju slavskog kolača u Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju zadržati slavu i za narednu godinu, dodaje se u saopštenju.
Direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić čestitala je kolegenicama i kolegama lekarima, lekarsku slavu uz poruku podrške i ohrabrenja da istraju u borbi protiv pandemije Kovida 19 koja je pogodila čitav svet i dalje ugrožava zdravlje i živote svih nas:
“Poštovane kolegenice i kolege, na dan kada Srpska pravoslavna crkva obeležava slavu posvećenu Kozmi i Damjanu, u narodu poznate i kao Sveti Vrači koje mi lekari poštujemo kao svetitelje i zaštitnike svoje profesije, nikada nije bilo važnije da se podsetimo značaja i humane uloge koju lekari imaju u društvu. Sveti Kozma i Damjan su bili lekari i čudotvorci, imali su dar za isceljenje raznih bolesti i lečili su ljude, čuvali život. Danas, u vreme korona virusa, biti lekar je nikada veći izazov za sve nas. Ova bolest koja je početkom godine paralisala svet u svim njegovim segmentima života i rada, zahteva naše dvadesetčetvoročasovno angažovanje, znanje, posvećenost pacijentima i neprestanu borbu za očuvanje opšteg zdravlja svih nas. Ponosna sam na sve svoje kolegenice i kolege koji su u Zdravstvenom centru Vranje od samog početka borbe protiv ove bolesti podržali našu strategiju i organizaciju rada i odličnom međusobnom komunikacijom i radom spasili mnoge živote naših građana. Drage kolegenice i kolege, poštovani lekari pokazali ste da ste časni, humani i odgovorni pre svega, ljudi a onda i profesionalci. Divim vam se na pokazanoj istrajnosti, načinu rada kojim ste pokazali da vam ništa nije teško i na ogromnoj snazi koju nalazite u sebi da nastavite dalje na isti način. Na kraju čestitam Svetog Kozmu i Damjana, lekarsku slavu u vreme borbe protiv Kovida 19 teške pandemije protiv koje se bori ceo svet uz poruku ohrabrenja: borba i dalje traje i mi lekari nastavljamo da čuvamo, lečimo i očuvamo ono što je najvažnije, ljudski život i zdravlje!!!”, prenosi se poruka direktorke u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare