Odlikovane Nišlije – Tiodorović, Janković, Smiljković, Dzedaj pokret i Mara

NIŠ

Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, predsednik Aleksandar Vučić dodelio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama naglasivši da je ovo prilika za zahvalnost svima koji se bore da sačuvaju živote građana u borbi protiv kovida 19. Predrag Kon, u ime nagrađenih, rekao da je potrebno angažovanje cele Srbije u borbi protiv koronavirusa. Na inicijativu predsednika Republike odlikovani su lekari, nemedicinsko osoblje, pripadnici Ministarstva odbrane, policije, ustanove, udruženja, kao i pojedincima koji su svojim hrabrim delima pomogli građanima i državi u borbi sa pandemijom.

                      Među nagrađenima se nalaze i Nišlije, pojedinci ali i udtuženja i ustanove.

                    Oreden Karađorđeve zvezde prvog stepena posthumno je dodeljen  dr Miodragu Laziću, doktoru Lazi, ratnom hirurgu, direktoru Urgentnog centra Kliničkog centra Niš koji je boreći se za živote drugih izgubio ličnu bitku sa koronom.

                    Ordenom Karađorđeve zvezde drugog stepena odlikovan je epidemiolog profesor dr Branislav Tiodorović. Istim ordenom je odlikovan i  profesor dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terepaju i pomoćnik generalnog direktora Kliničkog centra Niš.

                   Srebrna medalja za zasluge pripala je Udruženju Džedajski pokret iz Niša i Centru za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica sa smetnjama u razvoju “Mara” Niš.

                 Zlatnu medalju za revnosnu službu dobio je potpukovnik Zoran Smiljković, komandant privremene kovid bolnice Hala “Čair” NIš.

                    Čitanju imena odlikovanih, pored predsednika, prisustvovala je premijerka Ana Brnabić i jedan od odlikovanih, epidemiolog Predrag Kon koji se u ime laureata zahvalio naglasivši da “ovo nije vreme slavlja, ali je vreme časti”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare