U Vranju još nisu počele “tople probe”

VRANJE

 

Do početka grejne sezone ostalo je još desetak dana i u „Novom domu“ u Vranju, preduzeću koje je zaduženo za grejanje stanova i poslovnog prostora, kažu da se uveliko pripremaju za početak grejanja.

„Trenutno obavljamo takozvane „hladne probe“, odnosno vršimo isprobavanje sistema pod pritiskom da bi proverili da li su instalacije u redu. Posle toga krećemo sa „toplim probama“ da bi se utvrdilo kako kod korisnika rade radijatori. One će krenuti 10. oktobra u jutarnjim satima“, kaže za Jugpress, direktor „Novog doma“, Slobodan Ignjatović.

Za sada se ne razmišlja da grejna sezona krene ranije, odnosno pre 15. oktobra. Jedino ukoliko spoljna temperatura, tri dana uzastopno, bude ispod 12 stepeni. Kako meteorolozi najavljuju to se neće desiti, dodaje direktor Ignjatović.

Da bi radijatori u stanovima i poslovnim prostorijama bili topli tokom cele grejne sezone potrebne su dve do dve i po tone mazuta.

„Energet smo obezbedili za prva dva meseca, ali problema neće biti jer će gorivo stizati u kontinuitetu. Imamo problem druge vrste, s obzirom da od korisnika potražujemo 200 miliona dinara“, kaže direktor.

JP „Novi dom“ greje skoro 65 hiljada kvadratnih metara stambenog i 50 hiljada kvadrata poslovnog prostora.

U ovom preduzeću kažu da ako zima bude blaga u svakom slučaju će potrošnja goriva biti manja od planiranog. Ne računaju na činjenicu da je u stanovima hladno uprkos što napolju greje sunce. Toga su se držali prethodne zime. Sada je novo rukovodstvo na čelu ovog javnog preduzeća pa se korisnici mogu nadati da se u svojim stanovima neće smrzavati. Uostalom to ne bi ni smelo da bude jer nadoknadu za grejanje plaćaju preko cele godine, bez obzira da li je u stanovima toplo ili hladno.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare