U Vranju info dan o programu Kreativna Evropa

VRANJE

U saradnji sa Narodnim muzejom i Javnom bibliotekom „Bora Stanković“ u Vranju Desk Kreativna Evropa Srbija organizuje info dan o programu Kreativna Evropa.

O tome kako na najlakši način obezbediti finansijsku podršku u okviru programa, govoriće Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija. 

Prezentacija je namenjena predstavnicima ustanova i organizacija u kulturi iz gradova i opština na jugu Srbije. 

Razgovaraće se i o potencijalima projektnih ideja ustanova i organizacija iz Vranja i okoline za ostvarivanje evropske saradnje u okviru ovog programa. 

Kreativna Evropa je glavni program Evropske unije za kulturu za podršku projektima u kulturi ustanova i organizacija iz različitih evropskih zemalja. 

Programom se podržava ostvarivanje evropske saradnje, inicijative prevođenja i promocije književnih dela evropskih autora u Evropskoj uniji i šire, osnivanje mreža koje omogućavaju konkurentnost i međunarodnu delatnost kulturnog i kreativnog sektora, kao i osnivanje platformi za promociju mladih talenata, njihovih dela i projekata. 

Desk Kreativna Evropa Srbija je implementaciono telo programa Kreativna Evropa, oformljeno u okviru Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. 

Zadatak Deska je pružanje podrške ustanovama kulture i organizacijama civilnog društva u Srbiji koje žele da obezbede učešće u programu Kreativna Evropa.

 Događaj čiji je cilj adekvatno informisanje kulturne javnosti o programu i konkursnoj proceduri biće održan, u četvrtak, 28. februara,  u 13 časova u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare