U VRANJU BEZ VEĆIH PROBLEMA

VRANJE

Opšti zaključak gradskog Štaba za vanredne situacije je da nema većih problema u funkcionisanju saobraćajana teritoirji grada Vranja ,  nakon snežnih padavina, ali će nadležne gradske službe biti u stalnom dežurstvu jer se tokom noći, prema najavama meteorologa,

očekuje ledena kiša.

 

Gradonačelnik  Vranja Zoran Antić rekao je  na današnjoj sednici gradskog Štaba za vanredne situacije da je  osnovni cilj planiranih mera je da sve gradske saobraćajnice, kao i putevi u seoskim sredinama, budu prohodni i očišćeni od naslaga leda I dodao da je “ sva potrebna mehanizacija spremna za delovanje u zimskim uslovima”.

On je dodao da  četiri kamiona preduzeća “Saba Belča” iz Preševa čiste seoske puteve, dok su tri kamiona zadužena za saobraćajnice u gradu.

“Radnici JKP Komrad čiste javne površine od snega i leda, pre svega, korišćenjem kalijum-hlorida, supstance koja je delotvornija od soli jer ne oštećuje behaton ploče na trotoarima, pa se ona preporučuje i vlasnicima lokala u centru grada”, rekao je Antić .

Na teritoriji gradske opštine Vranjska Banja prohodni su svi putni pravci, a veći problem predstavljaju odroni i klizišta na putu Vranjska Banja – Prvonek, gde se preporučuje dodatni oprez.

U seoskim mesnim zajednicama oprez se preporučuje na putnim pravcima Zlatokop – Trebešinje, Rataje – Žapsko i Milanovo – Buštranje, gde nisu saobraćali prvi jutarnji autobusi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare