U Vranja odloženo suđenje zbog nelegalnih građevinskih radova kod OK Radija zbog advokata

VRANJE

U Osnovnom sudu u Vranju odloženo je suđenje direktoru firme ,,Colosseum gest” Stefanu Iliću (iza koje stoji Dejan Nikolić Kantar)  zbog nelegalne gradnje, nakon koje je usledilo i zaziđavanje prozora OK Radija jer je Iliću advokat Novica Zdravković otkazao punomoćje.

Zdravković je 16. oktobra otkazao punomoćje Iliću koji je na sudu rekao da je o tome obavešten pre dva dana, ali da ne zna razlog. Sutkinja je najavila da će Iliću branilac biti dodeljen po službenoj dužnosti, ukoliko ne angažuje advokata. Za dela za koje se tereti Ilić predviđena kazna zatvora je do osam godina, za šta je prisustvo advokata obavezno.

Pre skoro dve godine firma Colloseum gest, iza koje stoji vlasnik kockarnica i osuđivani nasilnik Dejan Nikolić Kantar, počela je izgradnju bespravnog objekta za kladionicu u samom centru Vranja, pored OK radija i garaže koju koristi lokalna vlast.

Tim objektom je kasnije zazidan i prozor redakcije OK radija, što je bio deo pretnji i pritisaka na ovaj medij. Nikolić je osuđen za pretnje i ugrožavanje sigurnosti vlasnice OK radija Olivere Vladković i finansijske direktorke Svetlane Ivanove.

Protiv Ilića se vodio još jedan postupak zbog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole koji se odnosi na radove usled kojih je zazidan i OK Radio. Osnovni sud u Vranju je presudio da se Ilić u tom slučaju kazni sa 300.000 dinara i godinu dana uslovnog zatvora. OJT je podneo žalbu na ovu presudu i predmet će biti vraćen na ponovno postupanje. Podsetimo se, i dalje nakon skoro dve godine Gradska uprava nije srušila nelegalan objekat kockarnice kojim su zazidane kancelarije OK radija.

Novo suđenje Iliću biće održano u Osnovnom sudu u Vranju 22. novembra 2023. godine u 13 časova.(kraj)DC/LjS

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Toza
Toza
7 meseca pre

Kolko puta ima pravo da menja advokata? Dok ne dođe zastara?