U Vlasotincu usvojili rebalans budžeta

VLASOTINCE

Na dnevnom redu sednice Skupštine opštine Vlasotince bio je i rebalans budžeta za ovu godinu.

Predsednik opštine Bratislav Petrović naveo je investicije koje su planirane do kraja godine.

-Predviđena su veća sredstva za socijalnu zaštitu, konkretno projekat Pomoć u kući za decu od 1,5 miliona i Dnevni boravak za decu u iznosu od 2,3 miliona, tri miliona za jednokratne pomoći, zatim pomoć u kući za starije i sredstva za uslugu ličnog pratioca deteta. Smanjenje sredstava u opštinskoj upravi najvećim delom prebačeno je PU „Milka Dimanić“. Rekonstrukcija dvorišta opštine je potpuno nova ozicija i za nju je opredeljeno 3,6 miliona, za rekonstrukciju kotlarnice planirano je 1,2 miliona dinara, budžetska rezerva povećana je za četiri miliona dinara. Za izgradnju ulica u Vlasotincu opredeljeno je 9,6 miliona i to ul.Vojvode Mišića – krak, u. AVNOJ-a, ul.Desanke Maksimović, Radnička – krak, Mije Milenkovića – krak, izgradnja kanala u MZ Stajkovce, za sport još 1,5 miliona za poseban program, a imajući u vidu da FK Vlsina slavi 100 godina postojanja moći će da konkuriše za ova sredstva. Ovim rebalansom opredeljena su i sredstva za Dom kulture u Batulovcu za izradu fasade i ograde, za rekonstrukciju Doma kulture u Konopnici za nadstrešnicu i fasadu,kao i za subvencije u poljoprivredi skoro pet miliona dinara – nabrajao je predsednik vlasotinačke opštine.

Osnivački kapital „Vodovoda“ povećan je za 16 miliona što su i pozicija i opozicija označili kao problem koji u ovom preduzeću ne treba više da se rešava na taj način. Predsednik Petrović je naveo nekoliko mogućnosti za rešenje, ali i činjenicu da su iznosi veliki i da prihodi „Vodovoda“ ne mogu da pokriju troškove.

Odbornička većina lokalnog parlamenta usvojila je i predlog odluke o završnom računu budžeta za prošlu godinu i zaključak o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine.

Na pitanje zašto sredstva koja su se trošila u vreme vanrendog stanja i koja je predsednik opštine imao pravo da potpiše, nisu naknadno verifikovna na skupštini, odbornik Žarko Kostić dobio je odgovor da su u pitanju sredstva budžetske rezerve i da za to nije potebna verifikacija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare