U Vlasotincu usvojen budžet za 2017. godinu

VLASOTINCE

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince usvojili su na sinoć završenoj sednici budžet za 2017.godinu i on će  iznositi  838.374.000 dinara. Predsednika opštine Zoran Todorović kaže da je  budžet  realan I da će  zadovoljiti  potrebe građana ” u skladu sa mogućnostima”.

” Imaćemo suficit od 58 miliona dinara, koji ćemo preneti u narednu godinu, to su sredstva namenjena za projekte započete 2016.koji iz objektivnih razloga nisu mogli da se realizuju. Lokalna samouprava će prema svima izmiriti obaveze do kraja decembra I neće imati dugove na kraju 2016. Naredna godina biće građevinska, opredelili smo oko 140 miliona dinara za infrastrukturu. Odvojili smo za socijalne potrebe, poljoprivredu, zdravstvo, nismo zaboravili kulturu, sport I druga dešavanja”,  rekao je Todorović.

On je, obrazlažući budžet, rekao da je značajna suma izdvojena za javno-komunalna preduzeća.

“To je jedini način da do kraja ovog mandata I ove skupštine sagledamo ta preduzeća, nema drugog načina da im pomognemo. Možemo samo da ih ugasimo. I ako uspemo da ih dovedemo u stanje da nemaju dugovanja biće to uspeh “,   rekao je predsednik vlasotinačke opštine.

Odobrnik opozicije Žarko Kostić rekao je da budžet ne valja , ali da će pričati  samo o  MZ Šišava, u kojoj živi.

“Koliko vidim, ovde je za Šišavu predviđen samo bazen za vodosnabdevanje za narednu godinu, a ne I da se voda dovede I odvede”,  rekao je Kostić, navodi se u saopštenju.

Njemu je replicirao većnik zadužen za mesne zajednice Dejan Todorović.

“Niste primetili da plaćamo dugove koje ste vi napravili dok ste bili na vlasti. Projekat za bazen je 3,2 miliona, ugovoren je za 2,3 miliona, projekat za fekalnu kanalizaciju kod vas u budžetu je bio million I po, kod nas realizovan sa 500.000 dinara, sviđalo se to vama ili ne, mi radimo”, rekao je Dejan Todorović.

Todorović je obećao da će do sredine naredne godine biti kompletno završen projekat za vodosnabdevanje u Šišavi jer je već na nekoliko različitih tendera postignuta niža cena od predviđene I moguće su uštede.

Pomoćnik predsednika opštine Vladimir Kocić nabrojao je projekte koji su u pripremi I naglasio da bi u 2016.moglo I više da se uradi da je bilo gotovih projekata.


U narednoj godini biće raspisana javna nabavka za deponovanje smeća iz opštine Vlasotince, a odbornici su na jučerašnjoj sednici doneli I odluke o rebalansu budžeta, lokalnim komunalnim taksama, izmeni statuta “Vodovoda” dok je Statut Kulturnog centra vraćen Upravnom odboru ove ustanove na razmatranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare