U Vlasotincu u budžetu planirli više infrastrukturnih projekata

VLASOTINCE

Odbornici skupštine opštine Vlasotince usvojili su predlog odluke o budžetu za 2023. godinu u iznosu od 1.351.073.403 dinara. Predsednik opštine Bratislav Petrović pobrojao je pojedine stavke koje će se finansirati iz opštinske kase napomenuvši da će se u delu investicija raditi11 ulica i puteva.

-To su Ustanička i Mihajla Pupina, zatim ulice Branislava Nušića, Stojana Petrovića, Dragoljuba Jovića Luke i Milke Dimanić, kao i putevi prema groblju u Kukavici i Prilepcu, ulica u Manastirištu, saobraćajnica u ulici Marko Crni i delovi ulica Vlasotinačkih brigada i Josifa Pančića. U pitanju je projekat koji traje od 2022. do 2024. godine. U delokrugu sektora za vanredne situacije radiće se čišćenje i uređenje Mandžine doline, kao i potrebni radovi na obalnim i potpornim zidovima i kanali u Donjem Prisjanu, Donjoj Lomnici i Šišavi. Predsednik Petrović je dodao i da će se ugradnjom tzv. „grebanog“ asfalta izgraditi parking pored reke Vlasine i staze na gradskom groblju.

„U 13 sela biće napravljeni dečji parkovi, biće rekonstruisano šetalište pored Vlasine i sadiće se novo drveće u gradu. Vodovodna mreža radiće se u ulici Branka Ćopića, a u ulici Marka Oreškovića i vodovodna i kanalizaciona. Za poljoprivredu je opredeljeno 10 miliona, dva više u odnosu na prošlu godinu, a poljoprivrednicima će biti na raspolaganju i sredstva u iznosu od tri miliona dinara iz novoosnovanog fonda, koja će oni vraćati uz povoljne uslove. U oblasti zdravstvene zaštite, ispoštovani su zahtevi ustanove i tu je opredeljen 31 milion dinara. Novina u budžetu su sredstva za stambene zajednice, koja će one moći da koriste, ali i da vrate. Izdvojen je novac i za programe energetske efikasnosti, kao učešće opštine. I u 2023. sprovodiće se programi u oblasti socijalne zaštite, kao što su lični pratilac deteta, pomoć u kući za starije i i pomoć u kući za mlade sa smetnjama u razvoju.“

Za Odluku o budžetu glasalo je 30 od 43 prisutnih odbornika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare