U Vlasotincu se održava šahovstvo prvenstvo

VLASOTINCE

Šahovski klub ,,Vlasotince” postoji i takmiči se neprekidno u postojećim ligama šahovskog saveza Srbije od 1975.godine. I danas okosnicu kluba čine njeni članovi, koji su ,uglavnom, i osnivači kluba, a to su: Mirko Marković, Živan Šušulić, Miodrag Andrejević i Slobodan Rakić.
Sadašnja ekipa šahista sastavljena je od prekaljenih majstora šaha i jedne nove generacije mladih šahista, omladinaca Ilije Sinadinovića, Vladimira Nikolića i Đorđe Čikića, i kadeta Anđele Dinić, Dušana Dimitrijevića i Mihaila Momčilovića. Šahovska škola ŠK ,,Vlasotince” iznedrila je veoma uspešnu generaciju mlađih kadeta koja na Kadetskim porvenstvima ŠS Srbije redovno osvaja čak
i najsjajnija odličja.
Agilno i preduzimljivo rukovodstvo klupsko rukovodstvo se izborilo da Vlasotince bude domaćin Lige centralne Srbije u šahu grupa ,,Jug”.
– Takmičenje se održava u hotelu ,,Grozd” u Vlasotincu od 12 do 15. oktobra. Nastupaće 12 ekipa iz Niškog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga za ulazak u u Drugu ligu Centralne Srbije ,,Istok” – informiše nas izuzetno preduzimljivi predsednik ŠK ,,Vlasotince” Slobodan Rakić.
Da li je napravljen raspored takmičenja ?
Da. Sve je spremno i u okviru propisa nadležnih šahovskih institucija. Šahovske borbe počinju već sutra, 12.oktobra od 16 časova i to odigravanjem 6.kola, dok se 7 i 8. kolo igraju narednog dana u petak i to od 9 i 16 časova. Usubotu na programu je 9 i 10.kolo, takođe, od 9 i 16 časova, dok je u nedelju na programu poslednje 11.kolo i to od 9 časova.
Ako bude plej ofa i plej auta, kada će oni biti na programu ?
– Predvideli smo da se može desiti i nešto tako. Eventualni plej of i plej aut igraće se u nedelju od 16 časova.
Koje sve ekipe učestvuju ?
– Liga Centralne Srbije broji 12 ekipa i u Vlasotincu nastupaće sledeći šahovski klubovi: Jug (Bujanovac), Kondiva (Žbevac),Radnik (Surdulica), Radan (Lebane), Gornja Jablanica (Medveđa), Lav (Aleksinac), Zeleni vrh (Svrljig), Jastrebac (Blace), Jedinstvo (Bela Palanka), Niš (Niš), Car Konstantin (Niš) i naš šahovski klub ,,Vlasotince”.
Koja su vaša očekivanja ?
– Naš klub, kao organizator i mi svi koji učestvujemo u svemu ovome imamo dvostruku obavezu. Da samo takmičenje bude organizovano na najvišem nivou, i da na pravi način iskažemo svu gostoljubivost nas i našeg grada, a da pored toga postignemo i dobre rezultate na šahovskim tablama. Mislim da smo spremni i da možemo na pravi način da ispunim sve te zahtevne potrebe – rekao nam je na kraju razgovora predsednik ŠK ,,Vlasotince” iz istoimenog grada.

Neka Vaš komentar bude prvi na "U Vlasotincu se održava šahovstvo prvenstvo"

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*