U Vlasotincu se održava šahovstvo prvenstvo

VLASOTINCE

Šahovski klub ,,Vlasotince” postoji i takmiči se neprekidno u postojećim ligama šahovskog saveza Srbije od 1975.godine. I danas okosnicu kluba čine njeni članovi, koji su ,uglavnom, i osnivači kluba, a to su: Mirko Marković, Živan Šušulić, Miodrag Andrejević i Slobodan Rakić.
Sadašnja ekipa šahista sastavljena je od prekaljenih majstora šaha i jedne nove generacije mladih šahista, omladinaca Ilije Sinadinovića, Vladimira Nikolića i Đorđe Čikića, i kadeta Anđele Dinić, Dušana Dimitrijevića i Mihaila Momčilovića. Šahovska škola ŠK ,,Vlasotince” iznedrila je veoma uspešnu generaciju mlađih kadeta koja na Kadetskim porvenstvima ŠS Srbije redovno osvaja čak
i najsjajnija odličja.
Agilno i preduzimljivo rukovodstvo klupsko rukovodstvo se izborilo da Vlasotince bude domaćin Lige centralne Srbije u šahu grupa ,,Jug”.
– Takmičenje se održava u hotelu ,,Grozd” u Vlasotincu od 12 do 15. oktobra. Nastupaće 12 ekipa iz Niškog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga za ulazak u u Drugu ligu Centralne Srbije ,,Istok” – informiše nas izuzetno preduzimljivi predsednik ŠK ,,Vlasotince” Slobodan Rakić.
Da li je napravljen raspored takmičenja ?
Da. Sve je spremno i u okviru propisa nadležnih šahovskih institucija. Šahovske borbe počinju već sutra, 12.oktobra od 16 časova i to odigravanjem 6.kola, dok se 7 i 8. kolo igraju narednog dana u petak i to od 9 i 16 časova. Usubotu na programu je 9 i 10.kolo, takođe, od 9 i 16 časova, dok je u nedelju na programu poslednje 11.kolo i to od 9 časova.
Ako bude plej ofa i plej auta, kada će oni biti na programu ?
– Predvideli smo da se može desiti i nešto tako. Eventualni plej of i plej aut igraće se u nedelju od 16 časova.
Koje sve ekipe učestvuju ?
– Liga Centralne Srbije broji 12 ekipa i u Vlasotincu nastupaće sledeći šahovski klubovi: Jug (Bujanovac), Kondiva (Žbevac),Radnik (Surdulica), Radan (Lebane), Gornja Jablanica (Medveđa), Lav (Aleksinac), Zeleni vrh (Svrljig), Jastrebac (Blace), Jedinstvo (Bela Palanka), Niš (Niš), Car Konstantin (Niš) i naš šahovski klub ,,Vlasotince”.
Koja su vaša očekivanja ?
– Naš klub, kao organizator i mi svi koji učestvujemo u svemu ovome imamo dvostruku obavezu. Da samo takmičenje bude organizovano na najvišem nivou, i da na pravi način iskažemo svu gostoljubivost nas i našeg grada, a da pored toga postignemo i dobre rezultate na šahovskim tablama. Mislim da smo spremni i da možemo na pravi način da ispunim sve te zahtevne potrebe – rekao nam je na kraju razgovora predsednik ŠK ,,Vlasotince” iz istoimenog grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare