U Vlasotincu protesti protiv izgradnje MHE

VLASOTINCE

Brojni gradjani protestovali su danas ispred opštine Vlasotince protiv izgradnje mini hidroelektrane Besko na Rupskoj reci u selu Dadince.

Iako je javna rasprava zakazana za danas , juče odložena, gradjani su ipak došli ispred opštine.

Foto: Bojan Kostić

“Neki “za svaki slučaj” jer su, kažu , posumnjali da je ovo obaveštenje iz lokalne samouprave tačno i da je zapravo poslato medijima da bi zavaralo one koji su protestvovali a drugi da jasno pokažu svoje protivljenje.

Veliki broj njih je bio kivan i zbog otkazivanja javne rasprave u poslednji čas jer su, kažu, uzeli odsustvo s posla da bi danas bili u Vlasotincu.

Kažu da će ih sledeći put biti mnogo više.

Medju njima je bio i devedesetogodišnji deda Živko iz Dadinca koji je došao da se pobuni protiv namere lokalnih vlasti da privatniku iz Kumareva dozvole da uništava reku u njegovom selu.

Na protestima su bili i predstavnici ekološkog pokreta ”Bitka za Vlasinu” kao i inicijative “Gradjansk front Vlasotince”.

Okupljenim gradjanima se niko iz lokalne samouprave nije obratio a JUGpressu su preneli da je, kako tvrde, savetnik predsednika opštine za studiju o izgradnji MHE u vreme protesta (i svoje radno vreme) u kafiću preko puta ispijao kafu ,

Foto: Gradjanski front Vlasotince

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare