U Vlasotincu potpisani ugovori po projektu “Radimo za bolju budućnost dece”

VLASOTINCE

U Vlasotincu su danas potpisani ugovori po projektu ,,Radimo za bolju budućnost dece” čiji je, inače, cilj da se usklade rad i roditeljstvo i da se poboljša kvalitet života kroz razvoj i promociju preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva kod nezaposlenih, mladih bračnih parova, mladih majki i žena. Ugovore je potpisalo 20 mladih ljudi, starosti od 18 do 35 godina, a novčana sredstva koja su dodeljena kreću se od 250.000 do 400.000 dinara.
Projekat ,,Radimo za bolju budućnost dece” je regionalnog karaktera i u njemu učestvuje još i Leskovac, Lebane i Medveđa. Ukupna vrednost projekta je 67 miliona dinara, a Kabinet ministra bez portfelja Slavice Đukić Dejanović zadužen za demografiju i populacionu politiku ovaj projekat servisira sa 52 milona, dok same opštine izdvajaju sredstva u iznosu od 15 miliona dinara.


Vrednost projekta opštine Vlasotince je 10,1 miliona dinara, a kabinet ministra obezbedio je 6,9 milona, a učešće vlasotinačke opštine je 3,1 milion dinara, a u okviru tih sredstava biće izvršena adaptacija i rekonstrukcija dečjeg vrtića u selu Prilepcu.
Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović iskazao je zadovoljstvo činjenicom što će se na ovaj način pomoći mladima da se započne i unapredi njihov posao i izneo podatak da se broj rođenih beba u Vlasotincu povećao ali da se mora još više mora raditi na tome da nas bude više.


” Mi kao lokalna samouprava izdvajamo jednokratnu novčanu pomoć porodiljama, 30 odnosno 15 hiljada dinara, zavisno od radnog statusa majke, finansiramo četvrti pokušaj vantelesne oplodnje, pošto država finansira prva tri, a pomažemo i na ovaj način u saradnji sa Kabinetom ministarke Dejanović zaduženom za demografiju i populacionu politiku. U demografiji su pomaci vidljivi tek za desetak godina, ali dok je odgovornost na ovoj vlasti nećemo prestati da se trudimo da nas bude više”,  istakao je u obraćanju prisutnim prvi čovek vlasotinačke opštine Zoran Todorović.
Koordinator projekta Marinko Đorđević, između ostalog rekao je:
” Prošle godine smo, projektom ,,Za bolju budućnost”, populacionu politiku usmerili na postizanje određenih demografskih ciljeva, odnosno na kvantitativne i kvalitativne promene u stanovništvu na taj način što smo intervenisali i dodelili 18 grantova, od toga šest mladim bračnim parovima i 12 pojedincima, starosti od 18 do 35 godina za bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom, gde smo stekli određena iskustva. Ove godine sprovodimo projekat ,,Radimo za bolju budućnost dece” u partnerstvu sa Leskovcem, opštinama Lebane i Medveđa koji je takođe, finansijski podržan od Kabineta za demografiju i populacionu politiku, kojim rukovodi ministarka prof. dr. Slavica Đukić Dejanović. Zbog postignutih rezultata i stečenog iskustva, naša opština je određena da rukovodi projektom. Želim da dodeljena sredstva utrošite u skladu sa predviđenom namenom, i time otpočnete sopstveni posao i unapredite već postojeće poslovne aktivnosti, što, kroz izvesni vremenski period treba da se rezultira i poboljšanjem kvaliteta vašeg života, a potom i demografske slike opštine Vlasotince”,  poručio je Đorđević.
Bojan Rajković iz Vlasotinca je vlasnik privatne firme ,,Blek gros” zahvalio se u ime svih koji su ovom prilikom dobili određena novčana sredstva, i rekao:
” Bavim se proizvodnjom slatke i slane zimnice, kao i hladno ceđenih sokova i sirupa. Dobijena sredstva uložićemo u nabavku potrebnih novih mašina, a tako ćemo na pravi način povećati samo poslovanje, a nadam se da ćemo imati potrebe da zaposlimo i novu radnu snagu”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare