U Vlasotincu podeljena novčana pomoć poljoprivrednicima

VLASOTINCE

Poljoprivrednicima koji se bave vinogradarstvom i voćarstvom  danas je u Vlasotincu podeljena novčana pomoć u ukupnom iznosu od  5,5 miliona dinara.

Pomoć je dobilo 119 registrovanih poljoprivrednih proizvodjača a prethodno je opštinska vlast iznos od dva miliona dinara,  koji je bio planiran ,  povećala kroz rebalans budžeta.

” Znajući da se najveći deo populacije naše opštine bavi poljoprivredom, to smo odlučili da ovu neobično važnu granu, pomognemo novčanim bespovratnim sredstvima. Shvatajući da je u poljoprivredi svaki dan važan, obavezali smo da ćemo novac na račune nosioca registrovanih poljoprivrednih domaćinstava uplatiti do petka, poslednjeg radnog dana u nedelji, sve u želji da naši poljoprivrednici izvrše uplate i tako stignu do dragoocene opreme za koju su iskazali interesovanje”, rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

Pomoćnik predsednika opštine  zadužen za poljoprivredu Nebojša Stojanović posebno je upozorio poljoprivredne proizvođače da moraju da poštuju propise i zakon i način kako se pravdaju dobijena novčana sredstva.
” Lokalna samouprava na tekući račun vlasnika registrovanog poljoprivrednog zemljišta uplaćuje 80% od vrednosti opreme, koja je naznačena u predračunu dobavljača, a taj iznos ne može biti veći od 50.000 dinara. Obaveza je da se nadležnoj službi opštine pravda potrošnja dobijenog novca, tako što će se na uvid dostaviti račun i fisklani isečak uzete robe. Oni koji ne budu poštovali ovu proceduru bespotrebno mogu ostati bez odobrenih novčanih sredstva”,  rekao je Stojanović.

Cvetko Janković iz sela Kukavice, jedan je od najvrednijih i najboljih vinogradara u vlasotinačkoj opštini, zadovoljan je što je dobio novčana bespovratna sredstva.

“Ukoliko država želi da pomogne svojim poljoprivrednicima , ovo je pravi način”, rekao je Janković koji će ovaj novac kupiti prskalicu. koja mi je neophodna za radove u vinogradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare