U Vlasotincu odbornici vlasti usvojen završni račun za 2023. godinu i treći plan generalne regulacije

VLASOTINCE
Pre uobičajnih letnjih godišnjih odmora a poslednje junske subote u prvoj polovini tekuće godine u velikoj sali SO Vlasotince održana je 4. sednica Skupštine opštine Vlasotince na kojoj je prisustvovalo 39 od 45 odbornika. U pozivu za ovu sednicu razmatrano je 10 tačaka dnevnog reda što je, za mnoge bilo, neuobičajno, jer ih je u predhodnom vremenu bilo višestruko više. Bez obzira na taj podatak sama sednica je trajala nekoliko časova u kojoj su odbornici opozicije imali mnogo primedbi na sve ono što su uradili predstavnici vlasti.
Kada je u pitanju predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Vlasotince za godinu koja je za nama, predsednik оpštine Bratislav Petrović predstavio je prisutnim odbornicima a i građanstvu koje sednice prati u direktnom prenosu podsećajući na sve programe i projekte koji su finansirani a uz to i realizovani.

  • Sastavni deo završnog računa čine bilans stanja prihoda i rashoda, izveštaj o kapitalnim izdacima i primanjima, izveštaj o novčanim tokovima o izvršenju budžeta, obrazloženje odstupanja između odobrenih sredstava i izvršenja, izveštaj o korišćenju sredstva iz stalne i tekuće budžetske rezerve, o datim garancijama, o primljenim donacijama i zaduženjima na domaćem i stranom tržištu novca i kapitala o izvršenim otplatama dugova na dan 31. decembra 2023.godine o realizaciji ukupnih sredstava budžeta po korisnicima, programima, projektima, funkcijama, ekonomskim klasifikacijama i izvorima, o učincima programa, programskim aktivnostima i projektima i izveštaj eksterne revizije Ukupno ostvareni tekući prihodi i primanja i preneta sredstva iznose 1.168.583.143 dinara, u odnosu na ukupno planirana sredstva tekućih prihoda i primanja i preneta sredstva od 1.254.143.725 dinara ili 93,18 %. Ukupno izvršeni budžetski tekući rashodi i izdaci iznose 1.141.700.514 dinara u odnosu na planirane budžetske rashodei izdatke od 1.254.143.725 dinara što je 91,03 % – rekao je sa skupštinske govornice predsednik opštine Bratislav Petrović.
    Ovaj i ovakav izveštaj nije bio po meri odbornika opozicije koji su imali određeni broj zamerki na takav izveštaj iznoseći pri tom neslaganja. Ipak, bez problema usvojen je ovaj izveštaj velikom većinom odbornika iz vladajuće većine za razliku od opozicionih odbornika koji su u manjini i koji su stavili primedbu da su sa zakašnjenjem dobili izveštaj eksterne revizije.
    Takođe većinom glasova za direktora Turističke organizacije Vlasotince imenovana je Nataša Đokić Živković, dipl.geografa turizmologa, a odbornici su doneli odluku o donošenju izmne i dopune Trećeg plana generalne regulacije, kao i prestanku mandata pojedincima koji su bili u svojstvu članova i zamenika Opštinske izborne komisije i imenovanju novih lica. (kraj) VS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare