U toku radovi na izgradnji dva teniska terena

VRANJE

Na sportsko – rekreativnom centru u Vranju počeli su radovi na izgradnji dva teniska terena, sa novom modernom podlogom.

Izgradnja dva nova terena za bavljenje tenisom deo je strategije koja podrazumeva obnovu postojeće i izgradnju nove sportske infrastrukture, izjavio je gradski većnik za sport i omladinu Nenad Đorđević.

On je dodao da je želja da sportska infrastruktura u gradu bude vrhunska, odnosno da i deca u Vranju imaju sve ili bar približno iste uslove za bavljenje sportom kao i njihovi  vršnjaci u Beogradu, Novom Sadu ili Nišu.

„Najpre smo obnovili i uredili dva teniska terena sa šljakom, koja su prethodnih godina bila prilično zapuštena. Zatim smo prešli na izradu projektne dokumentacije za izgradnju teniskih terena sa betonskom podlogom, na mestu druga dva koja su bila prilično devastirana, tako da smo sada već krenuli i u realizaciju planiranog. Tereni sa betonskom podlogom rade se po vrhunskim standardima, koji podrazumevaju najpre nanošenje dva sloja asfalta, s tim što se u završnom sloju nalivaju akrilna vlakna“, rekao je većnik.

Radi se o značajnoj investiciji. Vrednost pripremnih zemljanih radova je blizu 7,2 miliona, a završne podloge oko 2,8 miliona dinara.

„Druga faza radova na teniskim terenima podrazumevaće pokrivanje jednog terena profesionalnim balonom, kako bi deca i omladina mogla da se kontinuirano tokom cele godine bave tenisom. Za ovaj posao biće izdvojeno 10 miliona dinara. Na ovaj način stvorićemo sve preduslove za postizanje dobrih rezultata, tim pre jer postoji kvalitetan teniski kadar, kao i veliko interesovanje talentovane dece za bavljenje ovim sportom“, istakao je većnik Đorđević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare