U toku prvi „Bazar sporta“ na Čairu

NIŠ

Sportski centar  „Čair“ od 16. do 18. avgusta organizuje prvi „Bazar sporta“, sa ciljem promocije određenih sportova za najmlađe, kako bi lakše odabrali onaj kojim žele da se bave. „Bazar sporta“ organizovan je na prostoru između hale „Čair“ i klizališta, svakog dana od 19 do 20,30 časova.

                       Učešće na ovoj manifestaciji je uzelo 16 sportskih organizacija, sa ciljem prezentacije sportskih aktivnosti, a deca će imati prilike da se upoznaju i sa principima prve pomoći. U toku takmičenja biće organizovana i mini-takmičenja za posetioce, kao i degustacija zdravih proizvoda.

                        Inicijator ovog događaja je Sportski centar „Čair“ predvođen direktorkom Brankom Aranđelović.

                          „Prezadovoljni smo s obzirom na to da je ovo prvi bazar sporta i nadamo se da će ovo postati tradicija. Ovde će naši sugrađani moći da se upoznaju sa jedno desetak-jedanaest sportova. Mislim da je ovo pravo mesto da se deca odluče za neki sport i da sa polaskom u školu krenu i na treninge“, kaže Branka Aranđelović.

                    Srđan Radulović iz kikboks kluba „Niš“ i boks kluba „Vitez“ ovaj događaj vidi kao dobru šansu za rušenje predrasuda o sportovima kojima se bave njegovi klubovi.

                     „Drago mi je što je napravljen Bazar sporta. Odlična je atmosfera i organizacija i ovo je potrebno raditi bar jednom godišnje, zbog promocije svih sportova. Naš sport npr. možda obiluje predrasudama, ali tu su svi moji takmičari, šampioni. Dosta je njih tu danas i svi su normalni i zdravi, tako da naš sport nije tako opasan kao što neki misle.“

                           Mala Nastija uskoro kreće u četvrti razred i već se bavila plivanjem, a sada bi želela da krene i na gimnastiku jer ima želju da nauči zvezdu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare