U toku je likovni konkurs “Očima Nadežde Petrović“

NIŠ

Dečiji kulturni centar u Nišu i ove godine kao i svih prethodnih godina  organizuje likovni konkurs,  koji je ove godine  posvećen Nadeždi Petrović i to ne slučajno  jer se ove godine obeležava 150 godina od njenog rođenja. Svoje radove na adresu Dečijeg kulturnog centra mogu poslati učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola. Konkurs traje do 21. aprila. Konkurs je namenjen deci osnovnoškolskog uzrasta.

                                       „Nismo slučajno posvetili konkurs Nadeždi Petrović jer pored toga što se ove godine obeležava godišnjica od njenog rođenja, ona je osnivač i Likovne kolonije u Sićevu“, kaže Sandra Petković, direktorka Dečijeg kulturnog centra.

                                       Od svih blagovremeno pristiglih radova, žiri će napraviti selekciju, a odabrani radovi biće nagrađeni. U dve kategorije biće nagrađena po tri rada, dok će glavnu nagradu odneti najistaknutiji rad konkursa. Dodela nagrada i izložba nagrađenih radova realizovaće se u toku juna ove godine.

                                     Dečiji kulturni centar krajem aprila obeležiće Međunarodni dan igre.

                                     „Ova manifestacija se održava 28. i 29. aprila povodom Međunarodnog dana igre. Prvog dana će se predstaviti plesne grupe, a sledećeg dana nastupaju folklonrni ansambli“, dodaje Sandra Petković.

                                           U zavisnosti od generacija, menja se i interesovanje dece za aktivnostima Dečijeg kulturnog centra. Kako kaže Petković ova ustanova se trudi da prati intresovanja dece. Dečiji kulturni centar ima četiri kreativne radionice i 12 sekcija, i to muzičkih, likovnih, jezičkih, dramskih i sportskih. (kraj) VP/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare