U toku je konkurs za prijem studenata u studentske domove

NIŠ

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je Konkurs za prijem studenata visokoškolskih ustanova u Republici Srbiji u ustanove za smeštaj i ishranu studenata za školsku 2022/2023. godinu. Rok za prijavu na Konkurs u Studentskom centru Niš za brucoše je završen dana, 15.septembra, a  studenti svih ostalih godina za smeštaj u nekom od četiri paviljona niškog Studentskog centra konkurisaće od 16.septembra do 1.novembra. U četiri paviljona Studentskog centra studentima je na raspolaganju 957 mesta.

                               „Danas se završava predaja dokumentacije za studente prve godine, brucoše, a studenti će dokumentaciju za smeštaj predavati od sutra do 1.novembra. Za sada je veliko interesovanje studenata prve godine za smeštaj u domu i na konkurs se javilo 398 prijavljnih kandidata. Za brucoše izdvajamo 30 posto kapaciteta i to je oko 260 mesta, ostala su zastudente starijihgodina“, kaže Nataša Nikolić, predsednik Komisije za sprovođenje konkursa.

                               Studenti prve godine koji budu na listi za dobijanje doma krenuće sa useljenjem od 1.oktobra.

                              „Nemamo dovoljno mesta da uselimo sve studente odjednom već će se  mladi akademci useljavati parcijelno. Oni koji su na vrhu liste prvi će se useliti, a kasnije useljavamo i ostale kandidate. Krajnje useljenje je od 1.decembra“, dodaje Nataša Nikolić.

                               Ove godine Ministarstvo prosvete je donelo i rešenje o novim cenama u studentskim domovima koje će se primenjivati od 1.oktobra.

                               „Cene koje su sada na snazi iz 2013.godine su i nisu menjane sve do sada.Odlukom Ministarstva prosvete  cena smeštaja u sobama prve kategorije  je 2.790, a u sobama druge kategorije 2.150 dinara“, kaže Nataša Nikolić.

                                Promenjene su i cene za ishranu u studenstskim restoranima. Cena ishrane na mesečnom nivou sada je 7.980 dinara.

                               „Cena doruča je 56, ručka 120 a večere 90 dinara. Za ishranu je potrebno izdavanje elektronske  kartice , a cena kartice je 2.500 dinara. Zahtev se kupuje na blagajni, overava na fakultetu a potom predaje službi Studentskog centra “, dodaje Nataša Nikolić.                                Prema njenim rečima najveći broj studenata koji se prijavljuju za smeštaj u studentskom domu su sa juga i jugoistoka Srbije. Manji broj njih je iz Beograda a ove godine je nekoliko studenata stiglo i iz Zrenjanina.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare