U svih 12 sela opštine Pantalej redovno stanje

NIŠ

Putevi su prohodni, saobraćaj redovno funkcioniše, struje ima, vodosnabdevanje je redovno – to bi bio ukratko raport iz 12 sela i mesnih zajednica koje obuhvata gradska opština Pantelej.

Jedino autobuska linija do Cerja ne funkcioniše uobičajeno, ali ne zato što je put neprohodan već što zbog konfiguracije terena, velikih uspona i nizbrdica, nije bezbedno saobračati ovim putem. Inače put je očišćen. Ovo je za JUGpress rekao predsednik gradske opštine Pantelej Bratimir Vasiljević.

Svakodnevno predsednik Gradske opštine Pantelej Bratimir Vasiljević, zamenik predsednika Aleksandar Milosavljević i član opštinskog veća Nebojša Lović obilaze sela: Kamenicu, Brenicu, Malču, Pasjaču, Oreovac, Vrelo, Jasenovik i Gornju Vrežinu. Čak i onda kada druga vozila nisu mogla da se probiju do ovih naselja rukovodstvo opštine je obišlo sve mesne zajednice i razgovarali su sa  meštanima I predstavnicima mesnih zajednica o aktuelnoj situaciji sa velikim snežnim nanosima kao i što bržem i efikasnijem rešavanju problema sa vodosnabdevanjem, elektrifikacijom i prohodnošću puteva.

“Nije uobičajeno ni redovno da budu ovakvi vremenski uslovi. To se dešava jednom u deset i više godina i ni ljudski faktor, ni mašine ne mogu da reše sve probleme koji su nastali usred vejavica  niskih temperatura. Važno je da smo mi razgovarali sa ljudima, objasnili situaciju i prioritete, da su svi to razumeli. Ali nevreme je viša sila. Mašina počisti snežne nanose a oni su ponovo tu nakon petnaest minuta. Cerje nam nije imalo struju tri dana. Brenica takođe nije imala struju. Od juče sve funkcioniše kako treba”, rekao je predsednik Vasiljević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare