U studenskim menzama tri obroka za 170 dinara

NIŠ

 Svi redovni studenti u Nišu čije se školovanje finansira iz budžeta imaju pravo na regresiranu ishranu u studenskim restoranima. Niškim studentima na raspolaganju tri linijska restorana u sklopu domova: linijski restoran I kod tehničkih fakulteta na Gradskom polju, linijski restoran II kod Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Topličinoj ulici br.2, restoran III kod Medicinskog fakulteta u Velikotrnovskoj ulici br.2.

Kako kažu u Studenskom centru Niš koji je zadužen za pripremu i distribuciju hrane svi restorani su opremljeni  po najvišim standardima. Svakodnevno su na jelovniku tri do pet jela od kojih je jedno kompletno jelo prilagođeno standardu posne ishrane. Svi restorani opremljeni su led displejima na kojima se nalazi kompletan jelovnik sa nutritivnim vrednostima i upozorenjima na postojanje alergena u hrani.

U svim restoranima salate i voće se servira po sistemu švedskog stola i ne podleže naplati što ove restorane čini jedinstvenim u zemlji.

Da bi mogli da budu korisnici ishrane u jednom od studenskog restorana redovni studenti treba da  popune i overe zahteva za izdavanje-produženje elektronske studentske kartice za ishranu.

Zahtev se kupuje na svim blagajnama Studentskog centra, zatim se overava na fakultetu(višoj školi). Overeni zahtev podnosi se referentu realizacije ishrane(prostorija u okviru restorana na Gradskom polju . Uz zahtev studenti su dužni da prilože i popunjeni formular sa ličnim podacima o roditeljima(starateljima) studenata i socijalnom statusu studenata. Formular se preuzima na blagajnama studentskih restorana bez novčane naknade.

Cene ishrane za redovne studente na budžetu su više nego prihvatljive. Tako doručak košta 40 dinara, ručak 71 dinar a večera 59 dinara

Samofinansirajući i studenti fakulteta koje nije osnovala Republika mogu se  hraniti u studenskim menzama ali po ekonomskim cenama koje takođe nisu visoke. Tako, doručak košta 85 din, ručak 180 din a večera…150 din, što znači da za  tri obroka treba izdvojiti 415 dinara.

Studentsi centar će početi sa distribuiranjem hrane studenskom restoranima od 1. oktobra.

Hrana se priprema u Centralnoj kuhinji i distribuira do restorana vozilima Studentskog centra,

“Ceo postupak je u skladu sa najvišim standardima kvaliteta i bezbednosti. Studentski centar je jedna od retkih ustanova koja ima najviši standard bezbednosti hrane ISO 22000. Kapacitet kuhinje je 20000 obroka dnevno. Kvalitet i bezbednost obroka je pod kontrolom stručnjaka, od prijema namirnica do distribucije hrane”, kažu u Studenskom centru.

U sklopu kuhinje postoje posebne jedinice: pekara, mesara i poslastičara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare