U Srbiji najbolje funkiconiše funkcionerska kampanja!

MEDVEĐA

Pokret za razvoj Medveđe sapštio je da se u toj opštini sprovodi funkcionerska kampanja a da nijedna druga opcija nije u stanju da vrši bilo kakav proces pa čak ni kretanje.

Ovaj Pokret ” želi da ukaže na probleme koje građani imaju zbog politike vladajuće većine gde je prioritet medijska i funkcionerska kampanja pa čak i u doba korone.
Da podsetimo da je prošle godine u Medveđi bio izborni proces za lokalne predstavnike u Skupštini opštine, a da se naš pokret jedini zalagao za transparentno trošenje novca, aktivnosti izborne kampanje uz jednake uslove za sve, bez funkcionerske kampanje, pri čemu su objavljeni spiskovi lica koja su socijalno ugrožena i podložna ucenama za glasanje.
Trenutno je funkcionerska kampanja nastavljena a da nijedna druga opcija nije u stanju da vrši bilo kakav proces pa čak ni kretanje. Podsećamo da je 24.avgusta prošle godine ministar za rad Zoran Đorđević došao u posetu Filijali NSZ i ujedno obišao omladince SNS-a, ali je podelio i 2 lapotopa višečlanoj porodici u Retkoceru. Evo i ove godine na projektu «Kuća od srca» sa tv Pink dotični ministar je sa predsednikom opštine Medveđa posetio socijalno ugroženu porodicu u Retkoceru i obećali su izgradnju kuće. Mi podržavamo izgradnju kuće, ali bi najradije voleli da svaki građanin naše Medveđe i Srbije bude u solidnom finansijskom stanju da samostalno može od svog rada da izgradi sebi dom i da ne zavisi od dobre volje pojedinaca ili funkcionera.
Pitanje za vlast je: Zašto je potrebno medijski da se prate akcije privatnih humanitarnih organizacija ili je to ipak državni novac? U kom svojstvu je ministar u doba vanrednog stanja posetio ugroženu porodicu i da li je imao putni nalog Vlade Srbije? Ko stoji iza ove organizacije «Kuća od srca» i koliko opština Medveđa učestvuje u finansiranju? Da li je Medveđa toliko devastirana da od poreza iz rudne rente iz najbogatijeg rudnika Lece, Sijarinske banje i novog ležišta u Tularu nije sposobna da obezbedi pristojan život svojim žiteljima?
Ova tema je čisto humanitarna, ali je politizovana jer se odvija u vreme vanrednog stanja kao i perioda kada je suspendovan izborni proces za sve druge učesnike, samo je vlast jednakija od ostalih a građani ispaštaju.
Pokret za razvoj Medveđe se zalaže da svi socijalno ugroženi stanovnici naše opštine treba da imaju socijalnu sigurnost tako da nezaposleni koji traže posao dobiju 10.000 dinara za 2 člana, za prvo dete dodatno još 10.000, tako da za drugo bude još 5000 dinara, a za petočlanu i višečlanu porodicu dobije ukupno do 35.000 dinara. To opštinski budžet može da finansira kratkoročno do promene statusa zaposlenja, a ne da socijalno osiguranje bude politički plen i element ucenjivanja”, navodi se u saopštenju Pokreta za razvoj Medveđe.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare