U Srbiji 6.510.233 glasača

BEOGRAD-LESKOVAC-VRANJE-NIŠ

Republička izborna komisija (RIK) odlučila je večeras da se objavi ukupan broj glasača u Srbiji, koji je 31. decembra prošle godine bio 6.510.233.

Ta odluka će biti objavljena u “Službenom glasniku Republike Srbije”.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je, na sednici RIK, da je u skladu sa Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave rešenjem zaključilo jedinstveni birački spisak za izjašnjavanje građana na referendumu koji će biti održan 16. januara ove godine, i utvrdilo da je u birački spisak upisano 6.510.233 birača.

Dimitrijević je preizirao da je ukupan broj glasača u Srbiji 6.510.233 zajedno sa Kosovom i Metohijom, a naveo je da sutra u 10 časova počinje štampanje glasačkih listića za referendum u “Službenom glasniku”.

Na sednici je odlučeno da će štampanje listića kontrolisati član RIK Brankica Jović i zamenici članova Vesna Stojković i Marina Marković.

Član RIK Željka Radeta pitala je da li RIK ima neku informaciju, od Kancelarije za Kosovo i Metohiju, o održavanju referenduma na teritoriji Kosova i Metohije, a Dimitrijević je odgovorio da “još nemaju bilo kakvu zvaničnu informaciju”.

“Čim budemo imali, bićete obavešteni u propisanim rokovima”, rekao je Dimitrijević.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Potop
Potop
2 godine pre

Kakvo Kosovo i Metohija pa sadašnja vlast mora da traži da ih puste na Kosovo a imaju tamo glasače(nemislim na srpski živalj).To da bi mogli lakše da mućkaju da pobede na izborima.Sa ovakvim glasačkim telom i onima što glasaju a pokojni su odavno može da se izglasa i da je Nemačka deo Srbije.Ma koga vi više zajebavate.Samo da bi mogli da nastavite da kradete.Ne sramotite više srpski narod.