U septembru sajam pčelara i lekovitog bilja

VRANJE

Četvrti pčelarski sajam jugoistočnog balkana i Drugi međunarodni sajam lekovitog, začinskog, ukrasnog bilja i pčelinjih proizvoda predviđen je za 11. septembar u Vranju.

Sajam će biti sa kompleksnim prodajnim, izložbenim, obrazovnim, promotivnim, privrednim i turističkim sadržajem. 

Ovu poljoprivrednu manifestaciju, koja će biti organizovana na platou ispred Sportske hale, kako je najvaljeno otvoriće potpredsednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Na sajmu će biti organizovano i predavanje na temu „Tehnika pčelarstva u uslovima klimatskih promena – Način pripreme pčela, izbor i pravilno iskorišćenje  paša, varoa“.

Predavač je doktor veterinarske medicine Zlatko Tomljanović iz Zagreba, profesionalni pčelar i šef Odeljenja za savetovanje u pčelarstvu, Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Sajam organizuje Savez pčelarskih organizacija Srbije uz podršku Grada Vranja, Turističke organizacije i Društva pčelara “Matica”.

Organizator očekuje da sajam poseti veliki broj pčelara iz Srbije, Makedonije, Albanije, Grčke, Bugarske, Turske i Crne Gore jer ovaj deo Balkana nema sličnu manifestaciju ovako velikog obima.

Za sve zainteresovane pčelare i građane, SPOS je u saradnji sa Gradom Vranjem obezbedio da ulaz na sajam i ove godine bude besplatan.
Predstavnik Grada Vranja dodeliće zahvalnice svim učesnicima, kao i diplome za najlepši štand i najudaljenijeg izlagača.

Sajam će biti otvoren od 9 do 19 časova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare