U selu kod Vranja smuk u zamrzivaču

VRANJE

 

Gmizaci i ove godine ulivaju starh kod ljudi u čijim se kućama, dvorištu ili kolima pojavljuju. Reklo bi se da su sada izašle mnogo ranije, pa skoro da nema dana, a da se nečuje da je uhvaćena zmija. Uglavnom su to bezopasni gmizavci, ali pri pomenu reči zmija mnogima se diže kosa na glavi.

Najnoviji slučaj zabeležen je u selu Žapsko kod Vranja, u kući Srbe Atanackovića koji je bio u šoku kada je na vratima spazio gmizavca kako iz dvorišta ulazi u hodnik, a potom se penje na zamrzivač.

Odmah je pozvao Komunalnu policiju koja je vrlo brzo sa članovima Udruženja za zaštitu gmizavaca „Poskok“ iz Vladičinog Hana stigla kod ove porodice i uhvatili zmiju koja je sklonište pronašla u motoru zamrzivača. Radi se o smuku, neotrovnom gmizavcu od oko jednog metra koji je kroz otvorena vrata ušao u hodnik i sklonište pronašao u motoru zamrzivača.

„Kada građani primete zmiju, trebalo bi da se nalaze na bezbednoj udaljenosti, da ne paniče i da odmah obaveste Komunalnu policiju koja će po prijavi izaći na teren. Naša služba reaguje samo ako je zmija sklonište pronašla u stambenom objektu, a ne ako je primećena u bašti ili voćnjaku“, kaže Ivica Tašković, načelnik Komunalne policije Tašković.

Ovo je druga intervencija vranjske Komunalne policije i Udruženja za zaštitu gmizavaca „Poskok“ iz Vladičinog Hana u ovoj godini.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare