U samoizolaciji 23 lekara i 33 medicinske sestre kao i zamenik direktora leskovačke bolnice

LESKOVAC

Ukupno 61 osoba zaposlena u leskovačkoj bolnici , na internom odeljenju, je u samoizolaciji i pod zdravstvenim nadzorom zbog kontakata sa lekarom sumnivim na virus korona a čiji se rezultati nalaza očekuju svakog trenutka, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Komandant Glavnog štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović je rekao da su pod ovom merom 23 lekara, 33 medicinske sestre i zamenik direktora bolnice kao i 3 spremačice i 2 servirke.

On je rekao da je na internom Na Internom odeljenju ostalo je da radi 7 lekara i 57 sestara i da s esve ovo dešava zato što je jedna lekar sa koronarnog odeljenja dolazio posle povratka sa Malte.

„ Ovo dovoljno ukazuje da kada imate jednog zdravstvenog radnika koji je lekar na internom odeljenju, putaovao je na Malti, doša i nikog nije obavestio. Jedna neozbiljna osoba, vidite šta znači izbacivanje jednog odeljenja iz zdravstvnog sistema”, rekao je Cvetanović.

On je na pitanje novinarke JUGpressa da li je u samoizolaciji i zamenik direktora bolnice potvrdno odgovorio.

A na naše pitanje zar ne bi trebalo i direktor bolnice Nebojša Dimitrijević da bude u samoizolaciji jer je svakodnevno kontaktirao sa svojim zamenikom, Dimitrijević je rekao da su oni to činili “sa maskama i rukavicama na rukama”.

Ostalo je nejasno šta je sa pacijentima koje su lekar čiji se rezultati očekuju i njegove kolege lečile na koronarnom , na infektivno odeljneju, u Urgentnom centru i u ambulanatam Doma zdravlja.

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dragan Stamenković
Dragan Stamenković
4 godine pre

Osoblje treba odmah testirati brzim testovima za koronu a ne slati u dugotrajnu izolaciju. Ko je negativan odmah vratiti na posao. Ne možemo zbog virusa nazad u srednji vek.
Pozdrav i podrška svima sa Internog. Dr Dragan S.

Kinez
Kinez
4 godine pre

Nisu li pregledavali ovog privatnika oni mnigo bole d lece privatnike za pare nas ko jebe obican narod taj.I od 9 marta kako to da niko se ne seti da je ovaj doktor bio naMalti tek sad se samoizolacija pokrenula ksd je ovaj prvi sa Koronom otisao za Nis gde vec

Zoki
Zoki
4 godine pre

Jesu oni u izolaciji zbog ovog privrednika sto ima koronu ili zbog ovog doktora? I da li doktor ima korona virus ili nema?

Ron Jeremy
Ron Jeremy
4 godine pre
Odgovori  Zoki

Oni su zbog doktora. Neko im je napravio zvrčku 🙂