U prvoj polovini februara u kovid bolnicama u Vranju preminulo 18 pacijenta

VRANJE-VLADIČIN HAN-BUJANOVAC-SURDULICA-PREŠEVO-BOSILEGRAD

Za 14 dana februara, prema zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, na području Pčinjskog okruga testirano je 8.658 građana. Ovaj štab nije objavio podatak o broju testiranih lica za 11. februar, tako da je nepotpuna slika kada je reč o prvoj polovini tekućeg meseca. Zato postoje podaci o broju pozitivnih građana za prvih 15 dana. Evidentirao je 4.335 inficiranih osoba u okrugu, a samo na teritoriji grada Vranja 2.545, što je više od polovine zaraženih korona virusom.

U tom periodu zabeležen je i veliki broj smrtnih slučajeva u kovid bolnicama u Vranju. Virus je odneo 18 života koji su preminuli u kovid bolnicama Zdravstvenog centra, podaci su ove ustanove u kojoj je trenutno hospitalizovano 90 pacijenata koji imaju koronu i upalu pluća. Uz pomoć kiseonika diše 60 bolesnika.

Jedan kovid pacijent je preminuo od posledica virusa u protekla 24 sata. Tokom proteklog dana na bolničko lečenje primljeno je šest, a otpušteno 11 pacijenata. Za Kruševac je transportovana jedna osoba.

Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na koronu su pozitivne 354 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da je 140 lica inficirano.

U Vranju je zabeleženo 86 sučajeva zaraze, što je za pet manje nego prethodnog dana. Vladičin Han ima 22, Bujanovac 18, Surdulica sedam, Preševo šest i Bosilegrad jedan slučaj infekcije. Trgovište je bez novoinficiranih.

U Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 90 prvih od ukupno 304 pregleda. Što se tiče dece pregledano je 31 u kovid ambulanti koja je njima namenjena. Urađeno je 19 antigenskih testova. Pozitivna su dva mališana predškolskog i osmoro dece školskog uzrasta, podaci su Zdravstevnog centra Vranje.

Ova ustanova je saopštila da je na Sretenje vakcinisana 21 osoba i da je od početka imunizacije u Vranju do sada dato 118.619 doza svih vakcina.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare