U Preševu tri miliona dinara iz budžeta za udruženja građana

PREŠEVO

Iz budžeta opštine Preševo dodeljeno je ukupno tri miliona dinara za sufinasiranje aktivnosti po projektima različitih udruženja građana.

Ovak konkurs se raspisuje redovno I novac za njega se planira u budžetu opštine.

Opština Preševo će sufinansirati u ovoj godini različite projekte a  podršku su sa najvećim iznosom dobili uglavnom projekti iz oblasti sporta.

U ovoj opštini objašnjavaju da takvi projekti, koje je odobrila komisija posebno formirana za ovaj konkurs, okupljaju I najviše mladih ljudi.

Medju odobrenim projektima ima I onih koji se bave zdravstvenom edukacijom, kulturnim staralaštvo a podržana su I udruženja koja se bave pčelarstvom.

Biće sufinasirana ukupno 22 projekta. Komisija je odbila 21 projekat a Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress je rečeno da je dominantni razlog to što nije bilo dovoljno planiranih para za sve.

Dva podržana projekta se bave rodnom ravnopravnošću u Preševu a podržan je I projekat podrške gluvim I nagluvim osobama.

Medju  projektima koji će biti je I jedan koji  se bavi promocijom ženskog fudbala kao I aktivnosti omladinskog kluba.

Najviše novca izdvojeno je za podršku projektu “Razvoj fudbala u opštini Preševo” kojim je aplicirao Fudbalski klub “Lugina” (Dolina) 280.000 dinara, rečeno nam je u Preševu.

Najveći broj projekata podržan se sap o 80.000 dinara, kažu naši sagovornici.

Ugovori sa udruženjima čiji su projekti podržani, biće potpisani posle olduke Opštinkog veća da se ovakva predlog komisije podrži.

U budžetu za 2021. godinu planirana je i podrška za Kancelariju za mlade u iznosu od 1.600.000 dinara za stalne aktivnosti, milion dinara za Sportski centar za aktivnosti mladih i sedam miliona dinara za studentske stipendije.

Za ove stipendije se tradicionalno raspisuje konkurs.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare