Formira se radna grupa za rešavanje problema pasa lutalica, traži se i nova lokacija za prihvatilište

NIŠ

Probleme koji građani imaju sa psima lutalicama uskoro će biti rešen a na tome će raditi radna grupa koja će uskoro biti formirana. Članovi radne grube biće predstavnici društava za zaštitu životinja, Grada Niša ali i nadležnih republičkih institucija, najavila je gradonačelnica Niša nakon sastanka koji je održan sa društvima za zaštitu životinja ne samo iz Niša već i društva koja svoja sedišta imaju u Sloveniji i Velikoj Britaniji.                     

“Dogovorili smo formiranje radne grupe, ali smo precizirali i korake koje je potrebno napraviti da bi ovaj problem bio rešen. Pre svega radiće se evidentiranju pasa.

 Ono što je najvažnije, to je da vidimo na koji način možemo sve pse da udomimo, da sklonimo sa ulice, popišemo ih i smanjimo njihovu agresivnost. Ako nisu sterilisani, društva za zaštitu životinja kažu da su i agresivni. Važno je da smo na istoj strani i na istom zadatku”, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

 Dodala je da Grad  prihvatilište JKP “ Medijana” zbog sanacije deponije morati da preseli sa sadašnje lokacije.

                    “Novu lokaciju pronaći će sama društva za zaštitu životinja lokacije, a Gard će pomoći  da se prihvatilište JKP Medijana izmesti, a možda čak i proširi. Važno je da smo dogovorili korake i da tu neće biti nikakvih mimoilaženja. Stavovi su nam potpuno jasni, znamo šta želimo- da pomognemo životinjama i sugrađanima, da sklonimo pse lutalice sa ulice, a kada ćemo to uspeti, u ovom trenutku je teško prognozirati, ali važno je da smo od nečega krenuli”, dodala je Sotirovski.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare